Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Ráj na zemi: Poznejte atmosféru Malediv na vlastní kůži

Ráj na zemi: Poznejte atmosféru Malediv na vlastní kůži
zdroj: tisková zpráva

Maledivy patří k nejkrásnějším místům na světě. Našetřit si na dovolenou tady se rozhodně vyplatí.

Maledivská republika se skládá celkem z 1 196 ostrovů. Místní se většinou snaží o souznění s přírodou a proto většina ostrovů neztrácí svou nedotknutou podobu. Pokud hledáte místo pro dobití pozitivní energie a intenzivního odpočinku, právě jste jej našli.

Výškové budovy a auta

Hlavní město Malý, ležící na stejnojmenném ostrově je úplným opakem představy o nádherných exotických ostrůvcích, které se vám při slově Maledivy vybaví. Je tu frekventovaná doprava, úzké uličky a výškové budovy. Jako turista Malé pravděpodobně navštívíte, protože zde probíhá mezipřistání, na další ostrůvky se cestuje hydroplány nebo loděmi.

Mimo Malé jsou ostrovy poklidné, nikdo si vás nedovolí rušit!
Mimo Malé jsou ostrovy poklidné, nikdo si vás nedovolí rušit!

Zasloužený komfort

Při výběru ostrova je důležité myslet na to, co od dovolené očekáváte. Bohužel se najdou i ostrovy, kde najdete golfové resorty a dlážděné cesty. Rovněž ale i ostrovy, kde za celý den potkáte maximálně dva lidi.

Při příjezdu jsou hosté uvítáni welcome drinkem, ubytováni ve voňavých bungalovech a očarováni vstřícností personálu. Lehátka na pláži bývají číslovaná podle pokojů, takže nehrozí žádný boj. Rozhodně se vyplatí připlatit si za lepší výhled na moře.

Obyvatelé o své ostrovy pečují
Obyvatelé o své ostrovy pečují

Kdy vyrazit

Nejideálnější období pro dovolenou na Maledivách je od prosince do dubna, ceny zájezdů jsou ale logicky jsou nejvyšší a střediska kapacitně vytížená. Od května do listopadu je klima stále teplé, ale obloha je častěji zatažená a vyskytují se bouřky. Avšak v tomto období jsou ceny velmi příznivé, luxusní zájezd se vším všudy můžete sehnat už okolo 25 000 korun.

Více naleznete na StudentPoint.cz.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,250 25,370
USD 23,650 23,830
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma