Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 9°C Zataženo

Proč dovolená v Řecku?

Proč dovolená v Řecku?
zdroj: tisková zpráva

Protože se tam prostě cítíme dobře. A to nejen díky nádherně členitému pobřeží, dlouhým písečným plážím a horkému slunci.

Od prvního okamžiku si tu můžete vychutnávat  poklidný řecký životní styl, který má neuvěřitelně blahodárný vliv. Život bez spěchu a stresu, azurově modré nebe a  vůně místních specialit spolehlivě navodí tu pravou prázdninovou atmosféru. Přesvědčte se o tom sami.

Řecké pobřeží, dlouhé téměř 15 000 kilometrů, nabízí nádherná  místa pro plážové polehávání i  různé vodní sporty.  V zemi plné mýtů a památek se můžete věnovat  poznávání  historie, ale i aktivní dovolené, díky vhodným terénům především  turistice a cyklistice.

Kouzlo Řecka je i v jeho rozmanitosti – jednotlivé řecké ostrovy a pevninské oblasti se od sebe podstatně liší a nabízí různé možnosti rekreace.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Pevnina nebo řecké ostrovy?

Pro rodinnou dovolenou je vhodný pobyt v letovisku Nei Pori na Olympské riviéře.  Široká  písečná pláž s pozvolným vstupem do moře je ideální pro děti i seniory.  Přírodní scenérie  doplňuje majestátné pohoří  Olympu, který zdatnější turisty láká k pěším túrám i zdolání samotného vrcholu této bájné hory. Nezklame ani Chalkidiki s  nádhernou přírodou. Mimo hlavní letoviska tu naleznete malé romantické písečné a oblázkové zálivy, poskytující nerušené soukromí. Borovicové lesy, které se často svažují až k pláži, poskytují  vhodný terén pro dlouhé procházky  a jsou bohatým zdrojem ozdravných silic, tak prospěšných alergikům. Oblast Attika v okolí hlavního města Řecka - Athén,  nabízí blízkost antických památek a lákavou možnost  plavby po Egejském moři.

Opomenout nelze v žádném případě mýty opředený ostrov Kréta s palácem Knossos a řadou dalších významných památek. Největší řecký ostrov má vše, co si může turista přát – proměnlivé moře, hluboké kaňony i vysoké hory. Na své si tu přijdou milovníci vodních radovánek, potápění, golfu a řady dalších aktivit.

Kykladské ostrovy, zejména Paros a Santorini jsou vhodné pro romantickou relaxaci ve dvou a svatební cesty. Stále větší oblibu si získávají  Dodekanéské ostrovy.  Dovolená na známém Rhodosu umožní poznat kouzlo jednoho z nejkrásnějších řeckých ostrovů, který je, stejně jako  ostrov Kos, rodiště starověkého lékaře Hippokrata,  ideálním místem pro milovníky windsurfingu.

Zvláštní svět představují Jónské ostrovy  u západního řeckého pobřeží.  Ostrov Lefkada  nabízí jedny  z nejkrásnějších pláží ve Středomoří, stejně jako  všemi barvami zářící Kefalonia. Na Zakynthosu se díky neporušené panenské přírodě  daří chráněným želvám Carreta caretta a ani  smaragdově zelené  Korfu s křišťálově čistým mořem vás určitě nezklame.

Dovolená v Řecku spolehlivě od roku 1990

Pokud vás láká dovolená v Řecku, seznamte se s nabídkou známé cestovní kanceláře GREECE TOURS. Dokonale zná místní prostředí a její zkušení zástupci v pobytových místech poskytují klientům potřebné služby na profesionální úrovni. Pro zájemce o individuální cestování zajišťuje cestovní kancelář GREECE TOURS zájezdy na míru podle  itinerářů klientů, zajišťuje ubytování, organizuje služební cesty a nabízí i řadu dalších služeb jako charterové letenky a lodní lístky na trajekty.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 23.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,670 23,850
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma