Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes -2°C Skoro zataženo

Pěší túry po národních parcích Jižního Tyrolska

Pěší túry po národních parcích Jižního Tyrolska
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Komerční sdělení: Turistika v horách patří k velmi populárním sportům. Pokud už máte české hory prochozené, co takhle vyrazit do těch italských? A nejsou to hory ledajaké, jde o skvostné Dolomity, které byly pro jejich krásu zařazeny mezi přírodní poklady UNESCO. Tak vzhůru do hor!

Více než 20 000 km značených tras

To je opravdu slušná porce turistických tras, které jsou propojené. Na spoustě z nich si budete užívat výhledy na Dolomity jako z pohádky. Celkem 7 jihotyrolských přírodních parků vzniklo především z důvodu, aby byla jedinečná přírodní a kulturní krajina zachována, chráněna a více přiblížena turistům. Jsou to tyto parky: Schlern-Rosengarten, Texelgruppe, Puez-Geisler, Fanes-Sennes-Prags, Trudner Horn, Drei Zinnen, Rieserferner-Ahrn a park Sarntaler Alpen.

Na území Jižního Tyrolska se nachází také jeden Národní park Stelvio/Stilfser Joch, který zasahuje i do sousedních regionů.

Pokud si rádi necháte poradit, kam na túru vyrazit, ubytujte se v jednom z hotelů Vitalpina, které jsou specializované právě pro turistiku a aktivní dovolenou. Celkem 33 hotelů je rozeseto po Jižním Tyrolsku. Třeba si vyberete z jejich balíčků připravených na míru právě těm, kdo rádi tráví dovolenou aktivně v horách.

Jižní Tyrolsko zdroj: tisková zpráva

I pro rodiny s dětmi je tu připravena spousta zábavy a zážitků. Protože děti jen obyčejné chození po horách brzy omrzí, jsou tu pro ně připraveny zážitkové trasy.

Teď na jaře se ještě vysoko v horách drží sníh. A tak vám raději doporučíme jednu velice pohodovou a zajímavou trasu v údolí – kolem jihotyrolského jezera Reschensee/Lago di Resia.

Pěší túra kolem jezera Reschensee je zajímavá nejen kvůli nádherným výhledům do krajiny, ale i díky zajímavé historii samotného jezera. Zcela nepřehlédnutelná je totiž věž kostela, která vykukuje přímo z hladiny jezera. Jak se tam vzal kostel? Je to jednoduché. Kdysi dávno na místě jezera stála vesnice, ale v roce 1939 byla zatopena a obyvatelé byli v podstatě donuceni se vystěhovat. Je to sice smutný příběh, ale dnes láká jezero spoustu turistů a sportovců jak v létě, tak i v zimě. V zimě je to totiž ideální místo pro sport zvaný snowkiting a konají se tu i mezinárodní závody v tomto sportu. Výchozím místem je vesnička Reschen/Resia a kolem jezera se sem také vrátíte.

Jižní Tyrolsko zdroj: tisková zpráva

Nordic walking je v módě

Nordic walking, aneb chůze s teleskopickými holemi, je čím dál tím oblíbenějším sportem. Výhod tohoto sportu je hned několik: je posilováno o 90 % více svalů zatímco napětí svalového systému je o 30 % menší než u běžného joggingu. Navíc se při tomto typu pohybu spaluje 400 kalorií za hodinu.

V podstatě můžete za nordic walkingem vyrazit kamkoliv, ale v Jižním Tyrolsku byly otevřeny speciální parky pro nordic walking. Za vůbec nejlepší místo pro tuto aktivní chůzi s holemi se považuje středisko Nature Fitness Park Schenna-Hirzer-Meran 2000. Je tu velice kvalitní síť turistických tras a můžete tu využít služeb vyškolených instruktorů. Největší park pro nordic walking v celých Alpách najdeme v Naturns/Naturno s více než 65 km příjemných a dobře značených tras v nadmořské výšce od 554 do 1700 m n.m.

Teď už vám nic nebrání sbalit pohorky, hůlky a vyrazit do přírody. Nebudete litovat.

 

Další informace o Jižním Tyrolsku najdete na www.suedtirol.info/turistika a aktuální informace také na www.facebook.com/jiznityrolsko.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 23.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,500 23,680
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma