Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Orient, moře a pohodlí. Poznejte novou dovolenkovou destinaci Saidia

Orient, moře a pohodlí. Poznejte novou dovolenkovou destinaci Saidia
Pláž | zdroj: Redakce

Že už jsou země jako Turecko, Tunisko, Egypt ohraná písnička? Chcete se svým známým pochlubit zajímavější dovolenou? Jsou-li slunce, moře, pláž vaší krevní skupinou, vyrazte do letoviska Saidia v Maroku. Strávíte několik slunečných dnů v pohádkových resortech na březích Středozemního moře a poznáte jednu z dalších afrických kultur. 

Saidia je klidné přímořské letovisko téměř na hranicích s Alžírem. Turistický ruch ho ovládl teprve nedávno, a tak toužíte-li po poklidné dovolené v Maroku, vydejte se právě sem.

Samotné městečko nechal koncem devatenáctého století postavit král Hassan I., avšak francouzská roztahovačnost neznala mezí a v roce 1913 se oblast stala francouzským protektorátem. Je třeba říci, že Saidii to velice prospělo.

Evropský vliv dodal městu na kráse, stalo se z něj jakési francouzské lázeňské letovisko. Maročané z toho těží dodnes. Nechali zde postavit luxusní hotelové resorty a hýčkají v nich turisty z celého světa.

Co je na Saidii žádané?

Na dovolené určitě oceníte 14 kilometrů dlouhou písečnou pláž, která není přeplněna turisty a především je čistá. Na mnohých dovolených turisty překvapí odpadky poházené na plážích mimo hotelové resorty. Tady vás to zcela určitě nečeká!

V Saidii je celá řada pětihvězdičkových hotelů za dostupnou cenu. Osmidenní last minute dovolenou v Saidii s programem all inclusive pořídíte od 16 000 Kč.

Navíc zde po většinu roku vládne teplé a slunečné počasí. V létě průměrné teploty šplhají k 32 °C a v zimě neklesnou pod 15 °C.

Kam za zábavou a výlety?

Je pravda, že Saidia je skutečně klidná i co se týká zábavy. Do městských kaváren a restaurací chodí spíše místní lidé, ale v hotelech to žije. Bohaté animační programy vám vše vynahradí! Zažijete zde tradiční marockou hudbu i tance, vystoupení s hady a opicemi, ohnivé show apod. Saidia je spíše pro „dovolenkové povaleče“, kteří si rádi odpočinou na pláži.

V blízkém okolí najdete Marinu s luxusním jachetním přístavem, pevnost a jednu z největších nákupních galerií v Africe – La Médina, kde pořídíte suvenýry jako koření, arganový olej, oděvy, koberce nebo kožené výrobky. Milovníci golfu si přijdou na své na nedalekém osmnáctijamkovém hřišti Oriental Bay Beach.

Ti, kdo touží po poznání a dobrodružství si mohou půjčit automobil nebo nasednout na místní autobus a dopravit se třeba do Marrákeše „Červené perly Magrebu“. Prohlédnete si sultánský palác nebo například Kotubijskou mešitu. Z přírodních atraktivit stojí za zmínku skalní soutěska Todra, která svou majestátností láká jak pěší, tak horolezce.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma