Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Nejlepší místo, kam se jet pobavit a nakoupit? Jednoznačně Londýn!

Nejlepší místo, kam se jet pobavit a nakoupit? Jednoznačně Londýn!
London Eye | zdroj: tisková zpráva

Londýn byl, je a bude jednou z nejoblíbenějších evropských metropolí. Ať už se tam chystáte za jakýmkoli účelem, můžete si být jisti, že máte vyhráno!

V posledních letech stále více mladých lidí vyráží do Anglie. A není divu! Letenky za hubičku a síla libry jsou jasným důvodem pro cestování či pracovním pobytům. Londýn je nejlepší příležitostí, jak ochutnat to nejlepší z Británie a hlavně – nakoupit za levno a užít si!

Noční život

Nejzajímavější kapitolou pro nás studenty bývá noční život. Jedním z nejvyhlášenějších míst je jednoznačně Soho, část města v obvodu Westminster hned u Oxford Street. Můžeme tam najít nejen nepřeberné množství hospod a klubů, ale i gay barů a různých obchodů (většinou s hudební tematikou). Dříve bylo Soho dokonce prohlašováno za oblast s největší koncentrací nevěstinců, dnes už je ale situace jiná.

Camden - místo, kde najdete nejlevnější pivo. I když ne české.
Camden - místo, kde najdete nejlevnější pivo. I když ne české.

Pokud nejste padavky a máte rádi rockovou muziku, určitě uvítáte Camden (část města). Tam je noční život poněkud méně komerční a setkáte se spíš s punkáči než s turisty, kteří vyrazili na koktejl s paraplíčkem. Ve dne zde můžete navštívit trhy všeho druhu, nejčastěji ale s výstředním a alternativním oblečením. V noci zas zajít do hospody nebo na koncert. Vlastenci, které potěší, že i v Anglii slyšeli o České republice, můžou zajít do The World´s End, kde uvidí pouliční značku s nápisem Staropramen.

Bar The World´s End.
Bar The World´s End.

Nakupování

Nakupování bývá dalším častým důvodem pro návštěvu Londýna. Nejlepší načasování pro slevy je léto a konec podzimu. Obchodů je tam snad ještě více než barů, nejvyhledávanějším místem je však určitě Oxford Street! Tato nekonečná londýnská tepna je poseta nejrůznějšími obchody s oblečením, a to nejlepší, všechny jsou cenově dostupné. Další ulice, které stojí za návštěvu jsou Regent Street a Bond Street. Pro náročnější (a bohatší) je obchodní dům Harrod´s ve čtvrti Knightsbridge, kde se dá koupit luxusnější zboží. 

Největší obchodní centrum v Evropě

Největší nákupní centrum v Evropě tři dny po otevření!
Největší nákupní centrum v Evropě tři dny po otevření!

Novinkou v oblasti nakupování je obří nákupní centrum, které bylo postaveno ve Stratford citypřed zahájením olympijských her 2012. Skládá se z několika průchozích budov a nabízí obchody všeho druhu. Já se tam ocitla náhodou tři dny po otevírací době a od té doby se obchoďákům vyhýbám, protože ve mně zůstal strach z ušlapání. Stovky a stovky lidí běsnících po slevách a nových obchodech mě naprosto vyděsily. Jen snaha najít východ a zmizet mi trvala přes hodinu. Dnes už je snad situace uklidněná. 

AUTOR: Lucie Procházková

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,210 25,330
USD 23,560 23,740
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma