Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

Napříč Prahou přes tři jezy

Napříč Prahou přes tři jezy
Napříč Prahou přes tři jezy | zdroj: Václav Zedínek

Že ještě nevíte, co budete dělat v sobotu 28.9. na svatého Václava? Budete-li v Praze,nenechte si ujít tuto nevšední událost.

O akci

Junák, svaz skautů a skautek České Republiky, pořádá každoročně tradiční pražský vodácký závod, který je ojedinělou příležitostí ke sjetí 3 pražských jezů. Na svatého Václava se tak pro veřejnost otevírá Šítkovský jez pod Jiráskovým mostem, Staroměstský jez u Karlova mostu a Helmovský jez u Štvanice. Historie akce sahá až do roku 1939. Start závodu je na Císařské louce (nad železničním mostem) a cíl na Štvanici. Trať je dlouhá cca 6,5 kilometrů (asi 2 hod plavby) a vede historickým centrem města. Budete tak mít šanci obdivovat Prahu z jiného úhlu.

Lodí budete moci projet i pod Karlovým mostem.
Lodí budete moci projet i pod Karlovým mostem.

I cesta je cíl

Akce sice vznikla jako závod vodních skautů, ale pro ty vodáky, kteří nechtějí závodit a spěchat, je určeno volné splutí.Volné splutí je otevřeno široké veřejnosti a plavidlům splňujícím bezpečnostní pravidla. Nemáte-li k dispozici vlastní loď, je možné ji na akci zapůjčit od půjčovny. Sami organizátoři doporučují ke šťastnému splutí nafukovací loď. Do závodu i volného splutí je třeba se registrovat přes webový formulář.

Další informace

KDY: Sobota 28.9. 2013

START: Císařská louka

ZA KOLIK: Startovné pro závod 50 Kč/ závodník při podání přihlášky do 20.9., podání přihlášky na startu 60 Kč/závodník, startovné pro volné splutí 30 Kč za osobu. 

Více informací, registrace, přihlášky a informace o půjčení lodí na na http://3jezy.skauting.cz/.

AUTOR: Michaela Urbánková

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 18.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma