Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Lyžařská sezona začíná v Jizerských horách

Lyžařská sezona začíná v Jizerských horách
Jizerské hory | zdroj: tisková zpráva

Příchod studené fronty významně podpořil začátek sezóny v Jizerských horách. „Sněžná děla jsme spustili v sobotu 1. prosince 2012 zhruba ve 4 hodiny ráno,“ říká Petr Bažant ze společnosti Ski Bižu, která provozuje jizerskohorské areály Bedřichov, Severák a Tanvaldský Špičák. Již tento víkend budou v provozu vleky na Severáku u Arniky. „Díky opravdu příhodným podmínkám máme stoprocentní jistotu, že 15. prosince přivítáme první lyžaře i na Tanvaldském Špičáku,“ dodává Bažant. 

Během uplynulého víkendu napadlo v Jizerských horách 15 cm sněhu a dnes nadále sněží. Ve všech třech jizerskohorských skiareálech jsou od sobotního časného rána naplno spuštěny všechny zasněžovací systémy. První vleky se spustí o nadcházejícím víkendu, tj. 8. a 9. prosince 2012 na Severáku u Arniky. „Víkend nato se rozjede i lanovka na Tanvaldském Špičáku,“ říká Petr Bažant ze Ski Bižu. 

V sobotu 8. prosince 2012 bude také slavnostně otevřena nově zrekonstruovaná chata Arnika. Obnovou prošly jak pokoje, tak i oblíbená restaurace. Chata disponuje celkem 66 lůžky a nachází se v bezprostřední blízkosti centrální parkoviště. 

Nové Sdružení cestovního ruchu Jizerské hory přichystalo pro letošní sezónu několik novinek. Mezi hlavní patří Jizerky CARD, díky které lze čerpat výrazné slevy na skipasy, půjčovny nebo relaxační služby. Kartu dostanou ubytovaní hosté zdarma. Druhou novinkou je rozšířený provoz skibusu, který spojuje všechny tři skiareály a mohou ho využívat jak sjezdaři, tak i běžkaři při předložení Jizerky CARD zdarma. Velkým zjednodušením je propojení všech skiareálů jedním skipasem.

Aktuální informace o všech aktivitách v Jizerských horách můžete najít na stránkách www.skijizerky.cz nebo webových stránkách sdružení www.jizerske-hory.cz.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,450 23,630
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma