Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Kronplatz: lyžařská jednička v Jižním Tyrolsku

Kronplatz: lyžařská jednička v Jižním Tyrolsku
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Hora vysoká 2275 m nad mořem, 114 km sjezdovek, 31 moderních lanovek přepravujících každou hodinu 63 900 lyžařů, jeden z největších snowparků v Itálii, více než 30 horských chat přímo na sjezdovkách – to vše najdete na Kronplatzu/Plan de Corones, největším lyžařském středisku Jižního Tyrolska/Südtirol.

Kronplatz je samozřejmě součástí největší lyžařské sítě světa Dolomiti Superski. Pokud si koupíte Dolomiti Superskipass, můžete tak z Kronplatzu přejet do sousedního údolí Alta Badia nebo Gröden/Val Gardena a napojit se na velmi známou Sella Rondu. Na lyžích obkroužíte celý masív Sella a užijete si nezapomenutelné výhledy na Dolomity. Na začátek sezony můžete využít výhodné nabídky DolomitiSuperskiPremiere, kdy za cenu 4 dní zaplatíte pouze 3. Více info na www.dolomitisuperski.com.

Od loňské zimy se svezete zcela novou 10-místnou kabinkovou lanovkou až na vrchol Kronplatzu, která nahradila tři sedačkové lanovky, které už měly svá nejlepší léta za sebou. Kapacita se tak zvýší na 3000 lyžařů za hodinu.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Modrá, červená a černá

Na Kronplatzu si najde každý tu svou sjezdovku. Mírné modré tratě pro začátečníky a pro děti, červené pro ty pokročilejší a černé pro zapálené lyžaře, kterým rychlost a sklon sjezdovek pouští adrenalin do žil. Kronplatz je jen jedno z mála středisek v Alpách, kde najdete více než 5 černých sjezdovek. K těm nejtěžším patří sjezdovky Sylvester, Hernegg, Pre da Peres, Erta a Piculin. Hernegg je zároveň s délkou 5 km nejdelší sjezdovkou Kronplatzu.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Na Kronplatz i se snowboardem

Snowpark na vrcholu Kronplatzu si získal už respekt a zájem předních evropských freestylových lyžařů a snowboardistů. Nově rozšířená zóna pro začátečníky (easy line) je ideální pro děti – najdou zde 6x table s malými kickery, boxy a raily. Zdatnější se vyřádí v profi zóně, kde nechybí 14 m, 18 m i 25 m table. Snowpark patří k těm nejlepším v Itálii a k evropské špičce. V roce 2009 získal Kronplatz ocenění Snowbox za italský nejlepší nový snowpark.

Praktické informace

Celkem sjezdovek: 114 km (56 km modré, 30 km červené, 28 km černé)

Ceny skipasů v hlavní sezoně: 1denní dospělý 44 €, 6denní 224 €, 1denní děti 31 €, 6denní děti 157 €

Ubytování: www.suedtirol.info/balicky

Více informací o Kronplatzu hledejte na www.kronplatz.com a www.suedtirol.info.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,280
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma