Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes -2°C Občasný déšť

Hradec Králové se znovu otevře turistům

Hradec Králové se znovu otevře turistům
zdroj: Profimedia

Pro nadcházející letní sezónu si i Hradec Králové nachystal pro své návštěvníky řadu novinek. Začátek jara s sebou vždy přináší novou turistickou sezonu a proto ani věné město královny Elišky Rejčky nezůstává pozadu a začíná vítat turisty. Pojďte se tedy spolu s námi podívat, co si pro nás město připravilo na počátek května.

Již potřetí mohou lidé v neděli 29. dubna od 10 do 18 hodin zavítat na Velké náměstí na putování po historických domech a prozkoumat tak jejich, jindy nepřístupná, zákoutí. Po vzoru knihy Starý Hradec Králové dům od domu se mohou návštěvníci vydat do sklepení a dvorů starých domů a zažít tak ojedinělé dobrodružství. Atmosféru doplní korzo v dobových kostýmech či tradiční jarmark. Kdo by se chtěl o historii domů nebo o samotné knize dozvědět více, může ve 12 hodin zamířit na besedu s autorem knihy Zdeňkem Doubkem do přednáškového sálu Městské knihovny.

Obrázek zdroj: Profimedia

Pokud bude přát počasí, mohou se milovníci vody zajít vykoupat na městské koupaliště Flošna už 1. května. Již od prvního máje, svátku zamilovaných, budou bazény připraveny na letní nápor veřejnosti, tedy samozřejmě pouze ve dny příznivého počasí.

Koupaliště Flošna přináší novinky

Od loňského roku čeká na návštěvníky několik novinek. První z nich je rozšířená provozní doba a to už od 6 do 21 hodin. Město se tak rozhodlo v důsledku chystané rekonstrukce plaveckého bazénu. Milovníci vodních sportů a adrenalinu se můžou začít těšit na pravidelné lekce vodní zumby a aerobiku, potápění či zorbingu. O všem se plavci dozvědí z nových informačních tabulí nebo na internetových stránkách, kde můžou sledovat například i aktuální záběry z webkamery z koupaliště.

Turistický vláček

S počátkem května vyjíždí každý rok na hradecké silnice turistický vláček. Letos se tak stalo již o 14 dní dříve. Vláček má pro turisty přichystané tři vyhlídkové trasy. První z nich je zaměřena na historické památky Hradce Králové, jako je například Velké náměstí, kde se nachází Chrám sv. Ducha a přilehlá Bílá věž nebo nedaleký morový sloup. Na druhé trase se výletníci seznámí s architekturou Josefa Gočára, která je pro Hradec Králové typická a díky němu nese město přezdívku Salón republiky.

Zájemci, kteří si vyberou třetí trasu, se pojedou podívat po moderních památkách města. Mezi ně patří například Labyrint Divadla Drak nebo nové Pivovarské náměstí. Vláček má své stálé stanoviště před Muzeem východních Čech na Eliščině nábřeží a tak se můžou turisté po projížďce zajít podívat na některou z aktuálních výstav.

Více naleznete na StudentPoint.cz.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma