Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Oblačno

Čisté moře, nádherné pláže, božský klid. Vítejte na Seychelách!

Čisté moře, nádherné pláže, božský klid. Vítejte na Seychelách!
zdroj: Profimedia

Seychely se vám možná do podvědomí dostaly díky Radovanu Krejčířovi, který zde našel své útočiště. Asi by si nemohl vybrat lépe.

Seychely najdeme na rovníku, rozkládají se na 115 ostrovech. Z toho jich ani půlka není obydlena. Největší část příjmů země tvoří turistický ruch a lov ryb. Ročně zde tráví luxusní dovolenou až 150 tisíc turistů. Stojí za to být jedním z nich?

Možnost netradičních zážitků

Hlavním ze 41 obydlených ostrovů je Mahé. Ten je zároveň jediným místem, kde máte šanci zažít bujařejší noční život, zajít do kasina nebo na diskotéku. Na těch ostatních se najdete klid a relaxaci. Mezi ty další obydlené ostrovy patří La Digue, Fregate, Silhoutte, St. Anne, North, Cousine a Praslin.La Digueje asi nejromantičtější malinký ostrůvek ze všech. A na Praslinu je příhodné navštívit národní park Vallé de Mai, kde roste slavný kokosový ořech, který připomíná ženské lůno.

Chodník radosti
Chodník radosti

Na všechno je čas

Nejednoho návštěvníka zcela jistě nadchne nadstandardní péče o jeho osobu. Máte pocit, jako byste byli na ostrově někým výjimečným. Z každého obyvatele čiší dobrá nálada a pohoda, všude vás vřele uvítají, pozdraví a vaše úsměvy budou bez výjimky opětovány.

Asi jediné riziko představují kokosové palmy. Ačkoliv by se to mohlo zdát směšné, říká se, že ročně je zabito více lidí pádem kokosového ořechu než útokem žraloka.

Proč na Seychely?

Na seychelských ostrovech najdete pláže, které patří do kategorie TOP 10 z celého světa. Téměř 42% rozlohy pokrývají národní parky a rezervace. Své útočiště zde má téměř 80 druhů rostlin a živočichů. Podmořský svět ukrývá nepřeberné množství ryb, rejnoků i želv.

Na své si přijdou i mlsné jazýčky, protože kreolská kuchyně je skutečně netradiční a pestrá na dary moře.

Více naleznete na StudentPoint.cz.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma