Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Buenos Aires je hlavním městem vášnivého tanga a jihoamerického temperamentu

Buenos Aires je hlavním městem vášnivého tanga a jihoamerického temperamentu
Argentinské tango | zdroj: ThinkStock

Argentinci jsou pyšným a vášnivým národem. Milují své tango, hovězí maso a barevnost jak na fasádách domů, tak i v životě. Navštivte jejich metropoli Buenos Aires s údajně nejširší ulicí světa a nudit se rozhodně nebudete!

Tzv. Porteňos, starousedlíci v Buenos Aires, hrdě prohlašují, že právě jejich ulice Avenida 9 de Julio se šířkou 140 metrů je tím nejširším bulvárem na světě. Nejen co do velikosti, ale také zdejší hustota provozu je neuvěřitelná. Provoz na tomto místě je pro "přespolní" dechberoucí a připadá si jako součást mohutného kolosu dopravních prostředků z celé planety. Na první pohled upoutají oko pozorovatele mezi tisíci aut tzv. colectivos - malé autobusy, argentinská veřejná doprava a zároveň typický symbol hlavního města.

Tento bulvár se táhne náměstím Republiky, v jehož středu se tyčí bílý obelisk, vysoký 70 metrů. Byl vztyčen na památku prvního, ale nezdařeného pokusu založení města v roce 1936.

Náměstí Republiky s obeliskem v Buenos Aires Náměstí Republiky s obeliskem v Buenos Aires | zdroj: ThinkStock

Historické centrum Buenos Aires tvoří náměstí Plaza de Mayo, na jehož západní straně se nachází reprezentativní budovy vlády spojené s budovou Kongresu, který je téměř zaměnitelný s budovou Kapitolu ve Washingtonu.

Budova Kongresu v Buenos Aires Budova Kongresu v Buenos Aires | zdroj: ThinkStock

Jižně od Avenida de Mayo leží turisty velmi oblíbené dělnické čtvrti San Telmo a La Boca. V malebných restaurovaných domcích v San Telmu žijí a pracují umělečtí řemeslníci. Přilehlá La Boca se vyznačuje svou pestrobarevností - křiklavě pomalované domy ze dřeva a plechu tvoří kulisu pro hojné pouliční oslavy v rytmu tanga!

Roh Roh "barevné" ulice La Boca v Buenos Aires | zdroj: ThinkStock

Zdroje:
Redakce, 100 nejkrásnějších měst světa

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma