Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Andalusie – Puerto Banús

Andalusie – Puerto Banús
Puerto Banús, Andalusie | zdroj: Profimedia

Chcete si dopřát trochu nebo spíš hodně luxusu? Pronajměte si loď a vyrazte do Puerto Banús!

Tento přístav se nachází na pobřeží zvaném Costa del Sol. Byl vyprojektován stejným architektem, který dostal na starost Beverly Hills. Pronájem kotviště lodi vás přijde přibližně na 2 000 euro během sezóny, což je v přepočtu 50 000 korun. Mimo sezónu je pak cena nižší. Teď v období krize je sehnat místo na pronájem sice jednodušší, ale předtím byly v přístavu lodě všude, jedna vedle druhé.

V přístavu je jedna loď honosnější než druhá.
V přístavu je jedna loď honosnější než druhá.

Porsche nebo Ferrari? Stačí si vybrat 

Jak již bylo řečeno, přístav Puerto Banús je spojován s luxusem. Hned po vstupu do areálu si nelze nevšimnout, že jsou všude zaparkovaná auta značek Ferrari, Porsche a dalších. Jsou však pouze pronajatá, alespoň většina z nich. Se svým autem se totiž do přístaviště nemáte šanci dostat, pokud nevlastníte speciální kartu na parkování, na kterou mají nárok pouze lidé, kteří zde mají trvalý pobyt nebo mají pronajaté místo na loď.  Ale i tak jsou parkovací místa omezená, existuje dokonce čekací listina. Karta by vás ale přišla na dalších 600 euro za rok, což je přibližně 15 000 korun. Proto se hodně využívají autopůjčovny, které mají parkovací karty samozřejmě k dispozici, takže s pronajatým autem můžete dojet až do samotného areálu přístavu. 

I bez peněz si tyto obchody můžete prohlédnout.
I bez peněz si tyto obchody můžete prohlédnout.

Šaty od Diora si asi nekoupíte, ale můžete si pronajmout byt 

V okolí přístavu se také vyskytuje velké množství obchodů luxusních světoznámých módních značek, takzvané „haute couture“. Můžete tu nalézt oblečení značky Dior, Gucci, Versace, Hugo Boss a další. Vedle obchodů jsou tu také restaurace s rybími specialitami, kam si můžete zajít na oběd. Naopak pronajmout si zde dům je poměrně levná záležitost. Byt tam seženete za menší sumu než v centru Marbelly. Dříve se pronajímaly turistům, aby měli větší soukromí než vhotelu. Ale teď v nich žijí převážně místní. 

Některé restaurace téměř nerozeznáte od lodí zaparkovaných v přístavu.
Některé restaurace téměř nerozeznáte od lodí zaparkovaných v přístavu.

Kdo se chce pobavit, míří právě sem 

Puerto Banús se stalo pro spoustu místních centrem zábavy. Lidé tu pořádají různé akce od oslav narozenin po zapíjení promoce. A také nejedna nevěsta nebo ženich tady pořádají svou rozlučku se svobodou. V přístavu to prostě žije! Další zábavou jsou pořádané soutěže v lovení ryb, které se tu pořádají poměrně často, protože ryby jsou hlavní pochutinou na pobřeží Costa del Sol. 

Lákadel pro turisty je tu mnoho 

Ubytovat se můžete v jednom z luxusních hotelů, kterých se v blízkosti přístavu nachází velké množství. A když zatoužíte po trošce adrenalinu, navštivte navečer místní kasino. Pokud ovšem toužíte spíše po poznání a máte rádi vodu, vyrazte na projížďku lodí, která brázdí moře po celé délce Costa del Sol. Trasa vám zabere přibližně hodinu a půl a rozhodně na ni nikdy nezapomenete.

Projížďka lodí vám ukáže celé pobřeží Costa del Sol.
Projížďka lodí vám ukáže celé pobřeží Costa del Sol.

Takovým malým bonusem pro turisty je otevírací doba většiny obchodů. V létě má totiž spousta z nich otevřeno třeba i do dvou do rána. Takže si nemusíte vybírat, jestli jít na pláž nebo nakupovat.

Jedno je jasné, buď si zabalte pořádnou svačinu, nebo si napakujte peněženku. Ale nebojte v blízkosti je i McDonald´s. Ale ať už peníze máte nebo ne, zaručeně si užijete pěknou podívanou.

AUTOR: Julie Gonzálezová

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma