Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

5 míst, které musíte v Římě navštívit

5 míst, které musíte v Římě navštívit
zdroj: tisková zpráva

Směřují do Říma v létě i vaše kroky? Pojďte si spolu s námi připomenout nejdůležitější památky italského města.

Hlavní město Itálie patří už od antických dob mezi nejvýznamnější města. Staří Římané považovali své město za „pupek světa“ a proto v něm můžeme najít hned několik významných památek, které se zachovaly až do dneška.

Koloseum

Koloseum je jedna z nejvýznamnějších dominant města. Všichni ho znají, pokud ne z hodin dějepisu, tak určitě z filmů o Asterixovi a Obelixovi. Římské koloseum je největší amfiteátr, jaký byl vůbec kdy v římské říši postaven. V létě zde mají otevřeno od 9 do 7 hodin a vstupenky pro studenty koupíte za 10.50 euro. Jen se připravte na pořádnou frontu u pokladen.

Objevte krásy Říma
Objevte krásy Říma

Forum Romanum

Když už budete u Kolosea, zajděte si i na Forum Romanum. Vede zde hlavní cesta, která dříve spojovala nejdůležitější místa ve městě. Forum Romanum bylo dříve centrum města ale i celé říše římské. Děly se zde všechny podstatné věci, jako třeba slavnosti či soudy. Dnes se zde nachází zbytky antických staveb a plno archeologických vykopávek.

Pantheon

K nejvýznamnějším chrámům v Římě patří starověký Pantheon. Ten byl zasvěcen všem antickým bohům. Chrám má bohatou historii, prošel například požárem. Významný je však především pro svoji architekturu. Až do 15. Století to byl jediný chrám s kopulovitou střechou, na kterou údajně byl poprvé použit beton. Chrám se nachází ve čtvrti Pigna a navštívit jej můžete od 9 do 18:30.

Kultura a historie na jednom místě
Kultura a historie na jednom místě

Vatikán

Když už budete v Itálii, určitě zavítejte i do jiného státu – do Vatikánu. Tato malá země se nachází uvnitř města Říma a žije v ní okolo 500 občanů. Tím nejdůležitějším je sám papež. K významným místům ve Vatikánu patří Svatopetrské náměstí a bazilika sv. Petra. Zajímavostí například je, že si Vatikán razí své vlastní euromince.

Sixtinská kaple

Jen pár kroků od vatikánského Svatopetrského náměstí se nachází Sixtinská kaple. Ta je známá díky své architektuře, kterou připomíná Šalamounům chrám ze Starého zákona. Zajímavou architekturu však převažuje výzdoba samotné kaple – Poslední soud od Michelangela Buanarrotiho. Až se sem vydáte, dejte si pozor na pusu, v této kapli se totiž nesmí mluvit!

Více naleznete na StudentPoint.cz.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,450 23,630
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma