Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

10 důvodů, proč poslat sourozence na tábor

10 důvodů, proč poslat sourozence na tábor
zdroj: tisková zpráva

Letní prázdniny se kvapem blíží a s nimi i období letních dětských táborů. Přinášíme vám 10 důvodů, proč by měl váš sourozenec tuto možnost využít.

1. Levně do světa

Na prvním místě musíme určitě jmenovat finanční stránku věci. Když vezmeme v potaz, že mají děti zajištěné stravu a nocleh, sem tam nějakou tu hygienu, základní zdravotní péči a samozřejmě dozor a dohled, nezbývá než uznat, že cena je vcelku přijatelná. V dnešní době se pohybuje v řádech dvou až čtyř tisíc korun.

2. Poznávání nových krajin

Ano, už to víceméně padlo. Cestování rozhodně nepatří mezi ty nejlevnější koníčky a chcete-li, aby váš sourozenec poznal nová místa, letní tábor vám nabízí spojit příjemné s užitečným: v pokoji, který s ním případně sdílíte, bude také jednou volno a uklizeno.

3. Kamarádi na celý život

Děti na táboře poznají mnoho nových kamarádů, a někteří z nich je budou provázet možná po celý život. V kolektivu se naučí týmově spolupracovat a komunikovat a třeba i poslouchat a respektovat autority. Možná se s vámi sourozenec přestane hádat a vymáhat si svou.

Celoživotní přátelé.
Celoživotní přátelé.

4. Nekončící zábava

Právě zábava by měla být stěžejním úkolem každého tábora. Dobře děti zabavit a pobavit je těžký úkol, nicméně v tomto případě ne pro vás. Tolik zážitků a vzpomínek si ze školních lavic určitě neodnesou. Nezapomeňte se ale optat na dojmy, či ze všeho nejdříve jestli se mu tam vůbec chce – pozor na šikanu.

5. Různorodé aktivity

Sportovní hry, noční bojovky a orientace v terénu. Co mají tyto aktivity společného? Všechny se odehrávají právě na táboře. Děti zde získají nové zkušenosti a naučí se spoustu nových věcí, třeba vázání uzlů, šifrování nebo třeba i plavání. Nikdy nevíte, s čím vás po příjezdu překvapí. Každopádně je všechno lepší, než kdyby váš bratr nebo sestra proseděla celé prázdniny doma u počítače.

6. Pryč s vymoženostmi

Zásadní roli hraje letní tábor i v odtržení dětí od nejrůznějších vymožeností moderní doby. K počítači se nedostanou a na mobil nechytí signál. Jak je pak příjemné, když vám najednou do schránky přijde vlastnoručně psaný dopis, byť plný gramatických chyb, přesto potěšující. Za pár let se takovému psaní společně zasmějete.

7. Krása přírody

Kde jinde se plíce pročistí tolik, jako v nedotčeném lese při jedné z táborových her. Městský způsob života nedává moc příležitostí dostat se do přírody, což tábor dokáže výborně vynahradit. Budete se sami divit, až vám děti místo sci-fi válečníka nakreslí zelený strom.

Možná se dočkáte i takového výtvoru.
Možná se dočkáte i takového výtvoru.

8. Samostatnost naostro

Tak trochu se na táboře od dětí očekává, že si samy zaváží tkaničku u bot a vyčistí zuby. Je čas vyzkoušet vše, co je maminka naučila. Nebo se to naučit. Je klidně možné, že po příjezdu váš bratr či sestra sama od sebe uklidí byt.

9. Odpočinek versus obava

Pro vás odjezd sourozenců z domova znamená pár dní volna a oddychu. Konečně se s nimi nervuje někdo jiný, vyprávíte známým jedním dechem s tím, jaký o ně máte strach. Však se nebojte, zanedlouho jsou zpátky.

10. Všude dobře...

A zlatý hřeb nakonec. Myjí-li se děti v rybníce, jedí z ešusu a vstávají v půl osmé na rozcvičku, věřte, že se domů dříve či později začnou těšit.

Více naleznete na StudentPoint.cz.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,260 25,380
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma