Dnes je úterý 16. dubna 2024., Svátek má Irena
Počasí dnes 4°C Skoro zataženo

Pospíšil na kandidátce TOP 09? Není to špatný nápad, připustil Kalousek

Pospíšil na kandidátce TOP 09? Není to špatný nápad, připustil Kalousek
Miroslav Kalousek | zdroj: Mediafax

Jednou z nejblyštivějších politických kariér se může pochlubit exministr spravedlnosti Jiří Pospíšil, který v tomto týdnu oznámil, že opouští ODS. Brzy poté se objevila spekulace, že by mohl jako nezávislý kandidovat do Evropského parlamentu za TOP 09. Její první místopředseda Miroslav Kalousek však tvrdí, že až dosud o tom neslyšel, ale s jistou nadsázkou to vůbec nepovažuje za špatný nápad.

Bývalý ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil oznámil svůj odchod z ODS a vzápětí se vyrojily spekulace o tom, kam povedou jeho další kroky v politice. Ty většinou vycházejí z jeho výroku, že jako nezařazený ve sněmovně uvažuje o spolupráci s poslaneckým klubem TOP 09. Na serveru Prvnízprávy.cz dokonce probleskla informace, že se už domluvil s prvním místopředsedou TOP 09 Miroslavem Kalouskem na tom, že bude kandidovat do Evropského parlamentu jako nezávislý na kandidátce TOP 09.

 

Něco takového ale muž, bez něhož se v TOP 09 ani lístek na stromě nepohne, popírá. „Do včerejška do večera, než to napsal jakýsi obskurní web, myslím, že se jmenuje První zprávy, jsem o tom nikdy neslyšel. Žádná taková nominace nepadla. Ale tak mě včera večer napadlo, že to je zajímavý nápad. Ale nikdo nic takového nenavrhnul a já jsem s nikým o něčem takovém nemluvil,“ tvrdí pro ParlamentníListy.cz první místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

Pospíšil upozorňuje, že relevantní nabídka od TOP 09 neexistuje

A potvrzuje to i Jiří Pospíšil, jenž má vzhledem ke svým osmatřiceti letům za sebou vskutku hvězdnou politickou kariéru. Vždyť byl ministrem spravedlnosti ve vládách Mirka Topolánka i Petra Nečase, místopředsedou Poslanecké sněmovny, téměř čtyři roky místopředsedou ODS a v roce 2012 jako jediný lídr kandidátky ODS dokázal vyhrát krajské volby. „Není takováto relevantní nabídka,“ odkazuje v reakci pro Jiří Pospíšil na to, že ze strany TOP 09 ještě v tomto směru k žádnému kontaktu nedošlo.

Zdroje: