Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 1°C Oblačno

Zubová: Budu kandidovat do Senátu za DSZ

Zubová: Budu kandidovat do Senátu za DSZ
zdroj: Mediafax

Nezařazená poslankyně Olga Zubová nekandiduje ve volbách do sněmovny. Chystá se však působit v Demokratické straně zelených, kterou spoluzaložila a kandidovat v podzimních senátních a komunálních volbách.

Poslankyně Olga Zubová se nezúčastní květnových voleb do Poslanecké sněmovny. S Demokratickou stranou zelených hodlá zaútočit až v podzimních senátních a komunálních volbách.  

"Parlamentní volby už bychom organizačně nestihli. Z politiky však odejít nechci. Teď budu odpočívat, každým okamžikem čekáme narození vnoučete, ale na podzim přemýšlím o kandidatuře do Senátu za Kutnohorsko. Pokud bych se k ní rozhodla, pak rozhodně za DSZ" sdělila Zubová serveru Euro.cz.

Ve své době byla Olga Zubová významnou postavičkou. Svou nepřítomností na prezidentské volbě nepřímo umožnila zvolení Václava Klause. Svým hlasem nedůvěry také pomohla sesadit Topolánkovu vládu. Ze Strany zelených ji poté vyloučili. Založila vlastní frakci Demokratickou stranu zelených, několik měsíců poté však ohlásila kandidaturu za ČSSD.

Soukup je stále členem DSZ

Spekuluje se o tom, že ji na velkorysé páté místo pražské kandidátky sociální demokraté umístili díky podpoře jejího přítele podnikatele Jaromíra Soukupa. Krátce po tom, co přestal dávat straně peníze, sociální demokraté Zubovou z kandidátky vyškrtli a do jejího čela dosadili ministra vnitra Martina Pecinu.

ČSSD popírá, že by důvodem vyškrtnutí Zubové bylo ukončení sponzoringu jejího přítele. Skutečný důvod prý nezná ani sama Zubová. "To se musíte zeptat Jaromíra Soukupa, protože já jsem s ním už dlouho nemluvila. Myslím, že našel uplatnění v jiné politické straně. Mám-li věřit médiím, jedná se o Věci veřejné," řekla Zubová.

Soukup je přitom stále členem Demokratické strany zelených, o vystoupení nepožádal. Volební manažer Věcí veřejných Vít Bárta potvrdil, že jim poskytuje zvýhodněné billboardy.

                                                                                                                            www.parlamentnilisty.cz