Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Občasný déšť

Žloutenka z pekárny? I to je možné. Tvrdá realita nese jméno Pečky

Žloutenka z pekárny? I to je možné. Tvrdá realita nese jméno Pečky
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Pečky jsou příjemné městečko na východě Středočeského kraje, na trati Praha-Kolín. Málokoho by napadlo, že žloutenku tady člověk může chytit i v obyčejné pekárně. V nádražním průchodu pak narazí na tvrdou realitu. Mladí lidé tam chodí na školení. Naučí se, jak a do které žíly vpichovat drogy.

Kousek od nádraží, které je centrem různých podivných existencí, je pekařství Žalud. U kávy se ParlamentníListy.cz vyptávávají prodavačky, co o zdejších problémech ví, zda se s nimi nějak potkává.

Člověk nikdy neví

„Ještě před rokem sem chodili snídat. Posadili se u stolečků a snědli všechno, co bylo sypané cukrem. Nějak to prý potřebují. Klidně tu nechali za snídani 250 korun. Koblihy, buchty, cukřenka na stole věčně prázdná. Teď už tu nevysedávají, kdo ví proč? Nakoupí si a snědí si to někde jinde." Pro obchod je to patrně lepší. „ Taky pan Žalud, majitel pekárny, mi nabídl že mi zaplatí očkování proti žloutence... Člověk nikdy neví," říká  prodavačka v pekařství.

„Teď je tu klid," říká ParlamentnímListům.cz paní v papírnictví. Redakci zajímá, zda místní "feťáci" nějak ovlivňují její obchod. „Kdyby to takhle chtělo zůstat. Když jede herna tady vedle, tak to je hrůza. Já to mám dobré. Zavřu krám a jdu bydlet jinam. Ale pán právě vedle v elektru v tom domě i bydlí, takže to tam má pořád." O co se jedná? chtějí vědět ParlamentníListy.cz

Celý článek naleznete na ParlamentniListy.cz.