Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Zeman si rýpnul do Bakaly, ČT to z jeho projevu vystřihla

Zeman si rýpnul do Bakaly, ČT to z jeho projevu vystřihla
Miloš Zeman nazval Zdeňka Bakalu "zbytečným kamenem na stoupající cestě českého podnikání". | zdroj: Profimedia

Prezident Miloš Zeman ve svém projevu na konferenci o svobodném podnikání postavil podnikatele Zdeňka Bakalu na úroveň Viktora Koženého. Diváci České televize se to však nemohli dozvědět, televize Bakalovo jméno z projevu vystřihla.

Jak ukazuje video, které šíří po sociálních sítích, v originále Zeman pronáší "jdeme po stoupající cestě, na které jsou některé zbytečné kameny. Tu Viktor Kožený, tu Zdeněk Bakala a tu někteří další".

Události, které o konferenci 13. listopadu informovaly, však prezidentův projev zkrátily na "…Tu Viktor Kožený, tu někteří další" a ještě ho pro zdůraznění doplnily záběry na pravomocně odsouzeného Koženého.

Česká televize odmítá, že by šlo o cenzuru. Za pochybení podle generálního ředitele Petra Dvořáka může zodpovědný editor. "Nelze mluvit o cenzuře. Domnívám se ale, že v tomto konkrétním případě evidentně došlo k editorskému pochybení," uvedl Dvořák pro iDNES.cz s tím, že požádá o posouzení Editoriální panel ČT, který se věnuje internímu zkoumání možné manipulace ČT s obsahem zpravodajství.

 

Zdroje: