Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Zeman hraje v Šloufově hře o Hrad, tvrdí bývalý poslanec

Zeman hraje v Šloufově hře o Hrad, tvrdí bývalý poslanec
zdroj: tisková zpráva

Podle exposlance Roberta Kopeckého chce lobbista Miroslav Šlouf při volbě prezidenta kšeftovat s hlasy poslanců zvolených za zemanovce. Šlouf se tomu směje.

Za politickým návratem důchodce z Vysočiny údajně nemusí stát pouze jeho rozmar. Tvrdí to někdejší poslanec sociálních demokratů a nyní už bývalý kolega Miloše Zemana ze Strany práv občanů Robert Kopecký.

Podle něj je Zemanův comeback součástí business plánu lobbisty Miroslava Šloufa, manažera SPO.

"Je to Šloufova hra o prezidenta republiky. Aby hlasy, které získá ve sněmovně, pak mohl prodat při prezidentské volbě buď ODS nebo ČSSD," řekl Kopecký ParlamentnímListům.cz na adresu muže, který před dvěma lety tahal na Hradě za nitky při volbě prezidenta Václava Klause.

Miloš Zeman, bývalý šéf sociálních demokratů, se po letech Šloufova přesvědčování loni vrátil na politické kolbiště, právě v dresu nové Strany práv občanů. Jako ústecká jednička nyní kandiduje proti svému sokovi Jiřímu Paroubkovi, který vede sociální demokraty.

„Miloš je rozený provokatér, jeho vedla chuť provokovat Paroubka," tvrdí Kopecký, který se netají osobními sympatiemi k oběma politikům. Jedním dechem ovšem dodává: „Šlouf má ale dlouhé prsty."

Šlouf: Mně je Kopeckého líto

Sám Šlouf se Kopeckému podezření vysmál. "To je úžasné! To jsou pitomosti! ...Mně je pana Kopeckého někdy až líto," reagoval pro ParlamentníListy.cz Šlouf.

Že Kopecký nemá v kanceláři Miroslava Šloufa dobré jméno, exposlanec dobře ví. „Já nemám rád jeho, on nemá rád mě," potvrdil exposlanec. Jejich vzájemná averze navíc v minulých dnech jěště stoupla.

Kopecký, který na podzim přeběhl z Lidového domu k Zemanovi, totiž v minulých dnech SPO opustil. A pořádně za sebou bouchl dveřmi. „S těmito lidmi jako je Šlouf nechci mít nic společného," vysvětlil odchod Kopecký.

Jediné, v čem se Kopecký a Šlouf shodují, je tvrzení, že Zemanův manažer chce za tři roky opět zasáhnout do boje o Hrad. Podle Šloufa ovšem jinak, než si Kopecký představuje. "Nejlepší odměnou mým snahám by bylo zvolení Miloše Zemana prezidentem republiky," uzavřel Zemanův dlouholetý rádce.

Ke sněmovně má podle průzkumů veřejného mínění SPO daleko. Její voličská podpora se pohybuje okolo jednoho procenta hlasů, což na poslanecký mandát Zemanovi nestačí.

                                                                                                                            www.parlamentnilisty.cz