Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Z neatraktivního zoufalce 'Sperminátorem'. Holanďan je otcem víc než stovky dětí

Z neatraktivního zoufalce 'Sperminátorem'. Holanďan je otcem víc než stovky dětí
I když není Ed Houben žádný krasavec, kvůli dětem za ním jezdí ženy z celého světa | zdroj: Profimedia

Edu Houbenovi se splnil sen. Ošklivý brýlatý tlusťoch, jak se sám popisuje, byl ve třiceti skoro panicem. Než se rozhodl pomáhat párům, které nemohou mít děti. Nepříliš atraktivní Nizozemec je nyní ve svých 46 letech otcem více než stovky dětí. Jen zhruba třetina jich je ale ze zkumavky, u zbytku žen přešel na dárcovství "s osobním doručením".

Přes den dělá Houben turistického průvodce po Maastrichtu, ve svém volném čase se věnuje ženám. Přesněji řečeno ovulujícím ženám. Ty za ním jezdí z celého světa, běžně v doprovodu manžela. Je často jejich poslední šancí.

Nejenže je podle všech testů, a samozřejmě i podle počtu již narozených dětí, mimořádně plodný, ale ještě vše dělá zdarma. Tvrdí, že život si prostě nelze koupit. Navíc díky kvalitě svých spermií má o zájemkyně postaráno a s nimi i o pravidelný sex.

V rozhovoru pro magazín QG vzpomíná na chvíli, kdy se rozhodl pro dárcovství spermatu. Třicátník s nízkým sebevědomím neměl u žen zrovna úspěch. Smířil se s tím, že tedy asi nebude mít vztah ani děti a rozhodl se, že alespoň bude pravidelně darovat sperma.

"Čekal jsem fanfáry," říká. Místo toho se ho na první návštěvě na klinice ani nikdo nezeptal na jméno. Čekal mnohem osobnější přístup, tak si podal inzeráty s nabídkou "donášky".

"V posteli jsme byli tři. Já, žena a její muž"

Poprvé šel do "akce" před 13 lety v Amsterdamu. O pomoc ho požádal muž s tím, že jeho manželka se na to příliš stydí. "Byli jsme v posteli tři. Ale on se mě nijak nedotýkal, ani omylem. Chtěl ale být u chvíle, kdy vznikalo jeho dítě," vzpomíná Houben.

Byť se to může zdát celé poměrně bizarní, přítomnost manžela u samotného oplození podle Houbena není žádnou výjimkou – je to tak zhruba v každém pátém případě.

Na podzim byl 46letý Holanďan, kterého BBC nazvala "nejplodnějším mužem v Evropě" otcem 106 dětí. Navíc odhaduje, že další třicítka dětí mohla vzniknout ještě z dob, kdy anonymně daroval sperma na klinice.

"Sperminátor", jak bývá také některými médii označován, tak dokázal téměř nemožné – z muže, který měl podle svých slov sex jednou dvakrát za 10 let, je ročně otcem deseti dětí.

Jeden pár z Běloruska se prý o dítě snažil 15 let na různých klinikách, věnoval tomu všechny úspory a stále bezvýsledně. "Sem přijeli třikrát a teď mají dítě," tvrdí.

Mladí by mu mohli závidět výkon i kvalitu

V reálném životě by přitom nebyl zrovna alfasamec. Je sice charismatický, ale do ideálu krásy má daleko, což si sám připouští. To, že mu doma stále vaří a uklízí maminka, také zrovna nepřidá.

Zoufalství k němu ale nahání ženy nejen z Nizozemska a dalších evropských zemí, ale třeba i z Brazílie, Austrálie nebo Japonska. Po letech zkušeností ale chce předem zaslat fotku. "Víte, všechny ženy jsou perfektní. Ale některé více než jiné," vysvětluje opatrně…

Letenka do Maastrichtu se ženám zřejmě opravdu vyplatí. Podle pravidelných testů zveřejňovaných na svých jinak neaktuálních webových stránkách, má ve svých letech kvalitu spermií jako lecjaký dvacátník. A s výkonem také problém zřejmě nemá…

Podle zápisků, které si vede, jeho rekordní týden zahrnoval šest partnerek a 14 ejakulací. Nejvíc měl zatím styk se třemi ženami během jednoho dne. A drží nepřerušovanou řadu osmi úspěšných pokusů o oplodnění.

Se všemi páry a svobodnými ženami, kterým pomohl k dítěti, udržuje přátelské vztahy. Fotky jeho synů a dcer mu zdobí byt, dostává od nich dárky na Den otců a některé z nich jezdí i navštěvovat. Smlouvy s jejich matkami ale žádné nemá, nebyly potřeba a u soudu by mu stejně nebyly k ničemu.

Svou "misi" výhodnou pro obě strany plánuje předběžně ukončit ve svých padesáti, takže by neměl mít problém dotáhnout počet svých dětí na 150.

Zdroje:
Vlastní