Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 2°C Slabý déšť

Žabovřesky si zvolí nového starostu. Nahradí zatčeného Kvapila

Žabovřesky si zvolí nového starostu. Nahradí zatčeného Kvapila
zdroj: tisková zpráva

Poté, co byl bývalý starosta Brna-Žabovřesk Aleš Kvapil zatčen kvůli korupci, bude městská část hledat jeho náhradníka.

Zastupitelé Brna se budou zabývat tím, kdo nahradí zadrženého starostu Brna Žabovřesk Aleše Kvapila, který je od minulého týdne ve vazbě kvůli korupčnímu jednání. ODS zřejmě na jeho místo navrhne současného místostarostu Jiřího Helána.

Aleš Kvapil se funkce brněnského starosty vzdal dobrovolně. Než ho nahradí někdo jiný, bude radnice podrobena hloubkové kontrole úředníků.

Mluvčí brněnského magistrátu Pavel Žára uvedl, že o kontrole úřadu může rozhodnout jak primátor, tak městská rada či zastupitelstvo. Audit, který tu proběhne, bude poveden z iniciativy opozičních sociálních demokratů.

Právě jeden z nich, první místostarosta Brna-Žabovřesk Marek Šlapal pro ČT uvedl, že místním starostům a lidem z vedení radnic jejich korupční jednání bez postihnu prochází

Bývalému žabovřeskému starostovi Aleši Kvapilovi i jeho tajemníkovi Radovanu Novotnému hrozí až dvanáct let vězení. Oba si měli říct o úplatek firmě, která chtěla v Žabovřeskách stavět multifunkční obchodní centrum. Kvapil i Novotný byli poté vyloučeni ze strany.

www.parlamentnilisty.cz