Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -1°C Slabý déšť

Za vánoční atmosférou do německých velkoměst

Za vánoční atmosférou do německých velkoměst
zdroj: tisková zpráva

Jedenácti nejznámějším německým metropolím, které jsou každoročně cílem milionů návštěvníků, se příhodně přezdívá „Magic Cities“. Tato města přitahují turisty na neodolatelná lákadla, mezi které patří barokní památky, mezinárodní veletrhy, Bachova hudba a samozřejmě tradiční vánoční trhy.

Právem považován za jedno z nejkrásnějších měst v Německu je Hamburk. Toto romantické přístavní město nabízí bohatý výběr kulturního vyžití. Najdete zde rozlehlá muzea, kvalitní divadla, jeden z nejlepších baletních souborů na světě a zajímavá místa s historií starou více než 1 200 let. Hamburk je moderní město plné kontrastů. Každá městská část má jiný vzhled, a přesto se harmonicky prolínají.

Nad soutokem tří řek se nachází Lipsko, významné město, které je tradičním střediskem obchodu, kultury a vzdělanosti. Působili zde mimo jiné Johann Sebastian Bach a Johann Wolfgang Goethe. Lipsko vzniklo na křižovatce obchodních cest a dodnes je významným dopravním uzlem. Za druhé světové války bylo vážně poškozeno, ale naštěstí se zachovalo nebo obnovilo množství památek.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Milovníci kultury si jistě zamilují město Stuttgart. Nachází se v jedné z největších vinařských oblastí v Německu a má nádherné náměstí, hrady a budovy v nejrůznějších architektonických stylech. Najdete zde renesanční Starý zámek, barokní Nový zámek, Státní divadlo, barokně-rokokový zámeček Solitude, Vilémův palác a zámek Hohenheim. Stuttgart je vyhlášen svými festivaly, na kterých je poznat pohostinnost jeho obyvatel. Nejoblíbenější je určitě Stuttgartský pivní festival, který je druhým největším pivním festivalem na světě.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Pro české turisty jsou v tento předvánoční čas největším lákadlem vánoční trhy, ale bylo by škoda pro hřejivý punč v obklopení tematických stánků zapomenout, že německá města stojí za návštěvu i z jiných důvodů.

Více informací naleznete zde:

http://www.germany.travel/cz/

http://www.germany.travel/cz/mesta-kultura/mesta/magic-cities/magic-cities.html

http://www.hamburg.de/tourismus-hamburg/

http://www.leipzig.de/de/tourist/

http://www.stuttgart-tourist.de/index_DEU.htm