Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Občasný déšť

Za co, Bože, trestáš tento prostý lid? bědoval Dryml a pak udeřil na církev

Za co, Bože, trestáš tento prostý lid? bědoval Dryml a pak udeřil na církev
zdroj: Mediafax

AKTUALIZOVÁNO Senátoři začali dopoledne „drtit“ sporný zákon o vyrovnání mezi státem a církvemi. Normu senátorům představila osobně ministryně kultury Alena Hanáková. A nechala se strhnout slunečným letním dnem a vzpomenula na moderátora počasí Jána Zákopčaníka, který se úklonou a s rukou na srdci a větou „slunce v duši“ před lety vždy loučil s diváky České televize.

„Je krásný den. V  jedné relaci o počasí vystupoval moderátor, který, když se loučil, říkal "Slunce v duši". Já tedy přeji nám všem, aby dnešní den nebyl slunečný jenom venku, ale také uvnitř, v tomto sále Senátu,“ popřála dnes netradičně ministryně kultury Alena Hanáková (TOP 09) senátorům, z nichž minimálně ti levicoví ještě dnes ráno na brífinku senátorského klubu ČSSD uvedli, že pro normu rozhodně nezvednou ruku.

Sociální demokraté upozorňují na to, že jim k jasnému NE dává za pravdu i odborné stanovisko senátních legislativců. Ti v předloze podle senátora ČSSD Marcela Chládka totiž našli celou řadu chyb a náznaků porušení zákona. Církvím podle Chládka bude majetek vyplácen za jiné ceny, než ostatním restituentům. Není tam ani uveden soupis majetku, kterého se to bude týkat. Také hodnocení pozemků, jak zemědělské, tak lesní půdy je vysoce nadhodnoceno.

Obrázek