Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 0°C Polojasno

Z demonstrace se stal výlet pro penzisty: Ministři jsou krysy. Do kanálů

Z demonstrace se stal výlet pro penzisty: Ministři jsou krysy. Do kanálů
zdroj: tisková zpráva

Na protivládní demonstraci se do Prahy vydaly desetitisíce Čechů z různých koutů republiky. Mnozí z protestujících si z akce udělali příjemný výlet za klobásami či jinou krmí. Rozhořčení je ale nepřešlo. Řada z nich se ParlamentnímListům.cz svěřila s tím, že by členy vlády nejraději poslala na různá místa. Třeba do kanálu nebo na dlažbu. Po vyhození z okna.

Václavské náměstí v sobotu 21.dubna odpoledne připomínalo 17. listopad 1989. Někteří z účastníků demonstrace proti stávající vládní reprezentaci se sem vrátili právě po třiadvaceti letech. Situace totiž podle nich dosáhla takové závažnosti jako právě krátce před sametovou revolucí.

Cinkal jsem a budu dál

"Cinkal jsem tu v devětaosmdesátým a cinkat budu i teď. Ta dnešní akce je teprve začátek," uvedl pro ParlamentníListy.cz jeden z účastníků akce svolané odbory a protivládními iniciativami, jejichž cíl je zastavit probíhající reformy a svrhnout vládu Petra Nečase (ODS). "Jak říkal Kryl v 80. letech. Ryjeme držkama v zemi, je to výsměch," dodala pro ParlamentníListy.cz jeho partnerka.