Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Vystoupení Hanákové v Událostech: Rozpaky a trapnost

Vystoupení Hanákové v Událostech: Rozpaky a trapnost
zdroj: Mediafax

Noční můrou ministryně kultury Aleny Hanákové se zcela nepochybně stane její úterní účast v pořadu Události, komentáře České televize.

Jako předkladatelka zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi nebyla na některé dotazy vůbec schopna odpovědět. Negativní dopad jejího vystoupení na postoj veřejnosti k církevním restitucím zpravodaj zákona Marek Benda nepředpokládá.

Rozpaky, ale spíš až pocity trapnosti muselo nejen u přítomných ve studiu České televize, ale především u diváků úterního pořadu Události, komentáře vyvolat vystoupení ministryně kultury Aleny Hanákové. Šéfka resortu přišla hájit zákon o majetkovém vyrovnání s církvemi, jehož byla týž den z titulu své funkce ve sněmovně předkladatelkou, ale svoji úlohu ani trochu nezvládla.

Ve chvíli, kdy nebyla schopna moderátorovi Martinu Veselovskému zodpovědět, jak se došlo k částce, podle níž má stát vyplatit církvím 52 miliard v hotovosti, nebo zda bude zveřejněn seznam toho, co se církvím vydá, vyzněla její slova z úvodu, že ji argumenty opozice ve sněmovně ani trochu nenalomily v jejím přesvědčení o správnosti předkládaného zákona, hodně prázdně.