Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Vykutálené rošťárny pro vaši aprílovou inspiraci

Vykutálené rošťárny pro vaši aprílovou inspiraci
zdroj: tisková zpráva

První dubnový den, který je u nás neodmyslitelně spojen s aprílovými žertíky, se kvapem blíží. Už víte, jakou lumpárnu letos provedete svým blízkým? Ještě ne? Mrkněte na náš žebříček nejvychytanějších vtípků a napalte své blízké. Apríl trvá sice jen jeden den, ale od srdce se zasmát přece potřebujeme všichni po celý rok.

Pošli nápad na svou rošťárnu a vyhraj

Navštivte www.vykutalenarostarna.cz a inspirujte se vtípky druhých pro opravdu povedený aprílový žert. Najdete zde také několik rošťáren, jejímiž autory jsou opravdoví mistři tohoto oboru, Lukáš Pavlásek a Bára Poláková. Přidávejte své vlastní nápady na originální rošťárnu a zapojte se tak do soutěže o skvělé ceny. Padesát autorů nejlepších příspěvků (video, obrázek nebo textový popis) bude odměněno pořádnou zásobou oplatek Fidorka a tři absolutní vítězové obdrží stylovou Full HD kameru Canon Legria MINI. Soutěž běží do 1. apríla 2015.

B.Polakova05_fotoMarieBartosova-m zdroj: tisková zpráva

1# Roštácký dárek

Inspiruj se rozmlsaným vtípkem, který nachystali studenti filmové školy FAMO. A jak takový študácký žertík vypadá? Představte si, že dostanete něco sladkého a vzápětí se objeví člověk, který vám to chce sníst?! FAMO napálili kolemjdoucí v ulicích roztomile a šibalsky, že jim to nakonec nikdo neměl za zlé. Vtipné video uvidíte zde.

#2 Recepční nebo halucinace?

Komik Lukáš Pavlásek to konečně schytal! Krásná herečka Bára Poláková ho napálila s týmem falešných recepčních. Jak se Lukáš zachoval? Poznal, že jde o blamáž, nebo se chytnul takzvaně na lep? Mrkněte, jak taková scénka může vypadat. Třeba i u vás v práci byste nakonec mohli udělat kancelářský šprým. Na komické video klikněte zde.

#3 Tenhle lev by rád na vzduch

Jeden nákladní vůz, tři vtipálci a parádní vtípek je na světě. Když vás řidič vozu pro přepravu divokých zvířat požádá, abyste mu na chvíli přidrželi zadní dveře, nebudete nejspíš úplně proti. Tohoto dobrého skutku začnete litovat v momentě, kdy se za mohutného řevu lva začnou dveře otevírat! Video s přetahováním se lvem najdete tady.

A kde se vlastně vzaly? Poznej kolébku aprílových srandiček!

V dřívějších dobách se aprílovými oběťmi stávali hlavně příbuzní a známí, kterým vtipálci posílali fiktivní nákupní seznamy. Sehnat věci jako je bublinka do vodováhy, komáří sádlo nebo hodinářská motyka, to byl úkol pro všechny, kteří se nechali napálit. Dnes se už sice tato tradice dodržuje minimálně, i tak je ale dobré být v tento den ostražití. Tradice „aprílování“ se k nám dostala z Francie, kde apríl lidé slaví už od roku 1564. Tento den se tam nazývá poisson d’avril podle ryby z papíru, kterou vyrábí hlavně děti. Tu následně přilepí na záda člověka, který o tom samozřejmě nemá vůbec tušení a aprílový žertík je na světě.