Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Vykroužkovaný Severa. Dostane trafiku na sekretaritátu TOP?

Vykroužkovaný Severa. Dostane trafiku na sekretaritátu TOP?
zdroj: tisková zpráva

Bývalý poslanec lidovců Pavel Severa hledá nové uplatnění. Potvrzení poslaneckého mandátu za stranu TOP 09 v čele pardubické kandidátky mu nevyšlo, své místo tak zřejmě najde ve stranickém aparátu TOPky.

Nahradit by měl dosavadního generálního sekretáře Václava Kubatu.

Pavel Severa sám nechce o svém možném budoucím angažmá mluvit. „K tomu vám neřeknu vůbec nic, vše jsou to jen spekulace. Od vašich kolegů jsem slyšel už alespoň čtyři varianty toho, kam bych měl jít," uvedl na dotaz, zda může potvrdit či vyvrátit svou nominaci na post generálního sekretáře TOP 09. Posléze však přislíbil, že se k tématu vyjádří příští týden. „Musím se ještě rozhodnout," dodal.

To, o čem bývalý poslanec nechce „říci vůbec nic," však bez okolků potvrdil předseda strany Karel Schwarzenberg. „Ano, uvažuje se o tom," řekl ParlamentnímListům.cz. Připustil také, že téma náhrady sekretáře Kubaty právě Severou by mohlo být jedním z témat úterního jednání předsednictva strany.

Schwarzenbergovi lidé na něm budou dále probírat mimo jiné aktuální politické otázky včetně slovních výpadů premiéra Nečase vůči ministru práce a sociálních věcí Jaromíru Drábkovi. 

Celý článek na ParlamentniListy.cz