Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Vůči vzkazům od premiéra jsem imunní, tvrdí policejní šéf Lessy

Vůči vzkazům od premiéra jsem imunní, tvrdí policejní šéf Lessy
zdroj: Mediafax

Policejní prezident Petr Lessy se před pár týdny razantně ohradil proti zastavení vyšetřování korupce bývalého ministra Pavla Drobila, za což si vysloužil kritiku jeho spolustraníka a předsedy vlády Petra Nečase. V rozhovoru pro týdeník Respekt k tomu policejní šéf uvádí, že je vůči podobným vzkazům imunní.

Policejní prezident Petr Lessy si vysloužil před několika týdny nevoli předsedy vlády Petra Nečase, když se ze zahraniční dovolené ohradil proti zastavení vyšetřování korupce bývalého ministra životního prostředí Pavla Drobila. „Osobně mě slova pana premiéra dosti zamrzela. Nevím, zda jsem to měl brát jako jakýsi vzkaz. Jestli ano, tak jsem vůči tomu imunní," prohlásil Lessy v rozhovoru pro týdeník Reflex.

Ve zmíněném případu mu vadilo vyjádření městského státního zastupitelství, že se policie shodla s rozhodnutím státní zástupkyně a odložila vyšetřování, když důkazní materiály jsou v takovém stavu, že by bylo potřeba pokračovat ve vyšetřování. I proto Lessy uvítal, že si nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman vyžádá spis k dohledové prověrce. „Pokud dá policii povolení dál vyšetřovat, budeme případ samozřejmě dál šetřit," řekl k Drobilově kauze policejní prezident.

Celý článek na ParlamentniListy.cz