Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Vondra si vychutnává Kalouska. Zákonem a slovy o gaunerech

Vondra si vychutnává Kalouska. Zákonem a slovy o gaunerech
zdroj: tisková zpráva

Jak na houpačce si musí připadat ministr obrany Alexandr Vondra (ODS) v boji s Miroslavem Kalouskem (TOP 09) o mediální přízeň. Vládě předložil návrh na nákup zbraní ze zahraničí bez prostředníků, který Kalouskovi moc nevoní. Částečně si tak naklonil opozici.

Frontální útok od koaličních partnerů i ze strany opozice v souvislosti s kauzou ProMoPro Alexandr Vondra přežil a začíná zvedat hlavu.

Jako úder proti údajnému iniciátorovi své mediální popravy Miroslavu Kalouskovi předložil Vondra společně s ministrem vnitra, průmyslu a obchodu, ale i zahraničních věcí novelu zákona  na nákup zbraní ze zahraničí přímo, tedy bez prostředníků.

Mstitel Vondra

V úterý na tiskové konferenci ministr obrany Alexander Vondra spočítal, že nákupy přes prostředníky prodražily v minulých šesti letech armádní zakázky o zhruba 1,5 miliardy korun. Ve večerních Událostech, komentářích pak přilil ještě olej do ohně. „Naprosto odmítám, aby tady Miroslav Kalousek byl jakýmsi arbitrem mé cti," rozohnil se. „Já jsem na rozdíl od něj člověk, který nemá za kamarády zbrojaře, nemám v rodině galerku," dodal překvapivě tvrdě Vondra, jenž čelil dotazům moderátora Martina Veselovského.

Celý článek na ParlamentniListy.cz