Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Volfová napadla Moravce, že ignoruje Bobošíkovou

Volfová napadla Moravce, že ignoruje Bobošíkovou
zdroj: tisková zpráva

Moderátor nedělních OVM v České televizi Václav Moravec si vysloužil kritiku, že se jeho vinou vrací na obrazovky normalizační časy. Žádný jiný pořad není pod takovou kontrolou, zní reakce z Kavčích hor.

Za návrat do normalizace označila dvojka bloku Suverenita Jana Volfová skutečnost, že se v nedělních Otázkách Václava Moravce sešli k debatě o volbách do pražského magistrátu Rudolf Blažek (ODS), Markéta Reedová (VV), Zdeněk Tůma (TOP 09) a Jiří Dienstbier ml. (ČSSD), zatímco kandidátce Suverenity na pražského primátora Janě Bobošíkové se pozvání nedostalo.

„Přemýšlím o tom, že bych na tento výběr hostů podala stížnost na Radu ČT. Chci se domluvit s právníky a probrat s nimi také odpověď, kterou jsme dostali na svou stížnost po parlamentních volbách," říká Volfová pro ParlamentníListy.cz. Tehdy byla Suverenita v odpovědi odkázána na předvolební průzkumy, které se pak ale od skutečných výsledků výrazně lišily.

„Česká televize Janu Bobošíkovou soustavně ignoruje. Lidé si tam stále nechtějí připustit, že pravda byla na její straně," připomíná Volfová tzv. televizní krizi z přelomu let 2000 a 2001, během níž byla Bobošíková ředitelkou zpravodajství ČT. „Výběr hostů proto není dán nějakými pravidly, ale obecným fluidem České televize, a tím koho tam chce mít Rada ČT," pokračuje Volfová.

Celý článek na ParlamentniListy.cz