Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Oblačno

Vlivný člen pražské ODS si koupil vilu za 25 milionů korun

Vlivný člen pražské ODS si koupil vilu za 25 milionů korun
zdroj: Mediafax

Vlivný člen pražské ODS Pavel Hurda, který je označován za jednoho z hlavních spojenců primátora Bohuslava Svobody, si v lukrativní oblasti na Smíchově koupil vilu. Podle deníku Insider se jedná o dvoupatrový dům se zahradou o rozloze přes 1500 metrů čtverečních v hodnotě 25 milionů korun.

Hurda, který podle smluv, které má deník k dispozici, zaplatil za vilu v hotovosti, odmítá jakékoli pochybnosti o původu peněz použitých ke koupi jeho nové vily a říká, že ji zaplatil z příjmů ze svého podnikání.

Hurda: Jsou to moje peníze

"Jsou to moje peníze, které mám řádně vydělané, řádně zdaněné, je to i dědictví po mé matce a všechny mám na svých účtech," prohlásil pro server Aktuálně.cz. "Ani jedna jediná koruna není z veřejných peněz grantů," řekl Hurda a popřel tak spekulace, že by peníze mohl získat jinou než legální cestou. Jako majitel Paláce Akropolis je totiž příjemcem masivních veřejných subvencí z magistrátu a Prahy 3.

Hurda má prý bohaté zdroje příjmů, dostává statisíce ročně za šéfování představenstvu v Pražské plynárenské. Další peníze inkasuje za působení v dozorčí radě dopravního podniku, firmách Pragoplyn či Pražská strojírna. Mimo to je také vlastníkem několika nemovitostí.