Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Vláda selhává kvůli Nečasovi. Stojí na místě a je arogantní

Vláda selhává kvůli Nečasovi. Stojí na místě a je arogantní
zdroj: Mediafax

Lidé stále chtějí reformní antikorupční vládu. Takovou vládu, jakou sliboval Petr Nečas před volbami. Přesto tu jeho skutečnou vládu už podporuje jen 16 procent veřejnosti. Proč? Právě kvůli Nečasovi, který zklamal všechna očekávání. Alespoň tak si to vykládá Marek Švehla z Respektu.

Ve svém komentáři shrnuje, že právě Nečas je původcem veškerých vládních potíží. Do volebního klání (a do čela ODS) přitom vstupoval "s pověstí čestného, příjemně obyčejného inteligentního člověka", vystupoval velmi věcně. Zkrátka byl to pravé, co lidé potřebovali po agresivitě Mirka Topolánka.

Jenomže byl celou svou kariéru v pozadí ODS a zřejmě neví, jak styl své politiky změnit. Pořád je v pozadí, pořád je v ODS. Vládu nevnímá jako svoji, nehájí ji jako jednotný organismus, straní ODS a není schopen si pořádně "dupnout".

"Dobrý vůdce umí své lidi strhnout k dělání politiky, přesvědčit je o důležitých věcech. Tohle Nečas zřejmě nedělá, nebo dělá, ale neumí," podotýká Švehla.

Plané sliby a antikorupce kdeže

Nečas rovněž sliboval serióznost uvnitř ODS. Že prý zatočí s kmotrovským břečťanem, který stranu obrostl. "Není známo, že by s tím cokoli udělal."

Celý článek na ParlamentniListy.cz