Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 2°C Dešťové přeháňky

Vláda o půjčce pro MMF zatím nerozhodla. Zvrhlost, soptí Ševčík

Vláda o půjčce pro MMF zatím nerozhodla. Zvrhlost, soptí Ševčík
zdroj: Mediafax

Vláda o půjčce pro MMF zatím nerozhodla. Zvrhlost, soptí Ševčík Kabinet Petra Nečase podle očekávání zatím o půjčce ve výši 89 miliard korun nerozhodl. Vláda chce podrobnější informace a analýzy, co by půjčka pro ČR znamenala. V rámci EU ještě kabinet povede intenzivní konzulatce.

"Je to naprostá ekonomická zvrhlost platit za něco, co jste nezpůsobili," reagoval v ČT liberální ekonom Miroslav Ševčík. A dodal, zda by z českých peněz nebyly sanovány německé a francouzské banky. Podle Ševčíka by kvůli nižším úrokům od MMF přišel stát o dvě miliardy ročně.

O nové smlouvě, která zpřísní fiskální politiku unie, bude za ČR jednat trojice vyjednavačů, po jednom z koaličních stran. Návrh vychází z toho, že vyjednávací týmy mají být tříčlenné vysvětlil předseda vlády s tím, že o smlouvě samozřejmě pokračují jednání také ve standardních strukturách unie. Nečas novinářům řekl, že vyjednavače ze svých stran určí on, ministr zahraničí a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg a vicepremiérka a místopředsedkyně Věcí Veřejných Karolína Peake.

Celý článek naleznete na ParlamentniListy.cz.