Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Vítejte na palubě!

Vítejte na palubě!
zdroj: tisková zpráva

Yanfeng Automotive Interiors (YFAI), přední světový dodavatel přístrojových panelů a kokpitových systémů, dveřních panelů, podlahových a stropních konzol, připravuje otevření výrobního závodu v Plané nad Lužnicí. Ve stejném čase se chystá rozšíření výrobních kapacit v závodu v Žatci. Jiří Rösner, ředitel závodu v Plané nad Lužnicí a Michal Hornák, ředitel závodu v Žatci nám přiblížili jejich úlohy v rámci globálního koncernu a jaké kvalifikace by jejich nové kolegové měli mít. 

V České republice již jeden závod máte...

Michal Hornák: Ano, od roku 2011 jsme začali s výrobou interiérových komponentů v Žatci a dnes náš závod s více než 30 000 m2 a 1 500 zaměstnanci je největším závodem, který máme v střední Evropě. 

Dalších 10 000 m2 pro navýšení výrobních kapacit je momentálně v procesu výstavby a v brzké době přibude další již menší výrobní hala pro flokování, které se provádí v rámci výroby přihrádek na rukavice.

A v jakém stádiu se nachází nový závod na Táborsku?

Jiří Rösner: Nový závod bude postaven na zelené louce v obci Planá nad Lužnicí. Aktuálně se dokončují projektové práce a zahájili jsme přípravné terénní práce. Souběžně jsme začali už i s náborem personálu.

Jaká je úloha závodů společnosti v České republice  v rámci globální struktury Yanfeng Automotive Interiors?

Michal Hornák: Rozšířením výrobních kapacit závodu v Žatci a vybudováním nové v jižních Čechách společnost YFAI reaguje na zvyšující se výskyt zákazníků v Evropě. Oba závody hrají důležitou úlohu v  networkingu naší společnosti v Evropě.

Čím se bude lišit nový závod v Plané nad Lužnicí od závodu v Žatci?

Jiří Rösner: Budeme prvním závodem, který bude ve střední Evropě pro Yanfeng Automotive Interiors využívat technologii Slush. Tato technologie je unikátní. Jde o postup výroby PVC kůže rotačním tvářením. Vznikne tím imitace kůže do interiérů na přístrojové desky.

Rosner_logo Jiří Rösner, ředitel závodu v Plané nad Lužnicí | zdroj: tisková zpráva

Řekněte nám více o společnom podniku Yanfeng Automotive Interiors?

Michal Hornák: Založena v roce 2015, Yanfeng Automotive Interiors je společným podnikem mezi Yanfeng Automotive Trim Systems Co., stoprocentně dceřinou společností of Huayu Automotive Systems Co., Ltd. (HASCO), která je součástí Motor Corporation Limited (SAIC Motor) a Johnson Control, globální mnohaprůmyslovou společností. Společný podnik je teď hodnocen jako největší dodavatel zabývající se automobilovými interiéry na světě s příjmy přibližně 8,5 miliard $, s tím, že zakázkové krytí by během několika let mělo dosáhnout 10 miliard $.

Jsme globální společnost, která má více než 100 lokalit v 17 zemích a zaměstnáváme více než 29 600 zaměstnanců po celém světe.

Jiří Rösner: Ještě pro doplnění, v střední Evropě máme docela silné zastoupení. Kromě dvou výrobních závodů v České republice máme další závody v Maďarsku a na Slovensku. Kromě toho, na Slovensku jsme vybudovali i naše další technologické centrum v Trenčíně a byznys centrum v Bratislavě.

Jaké jsou plány pro vaše závody?

Michal Hornák: V Žatci připravujeme rozšíření výroby pro klíčové zákazníky Daimler (Mercedes) a BMW. S tímto růstem pochopitelně spojujeme investice do zázemí pro naše zaměstnance – sociální zázemí, kantýna, parkování a v neposlední řadě i nové relaxační zóny.

Už teď hledáme výrobní i nevýrobní pracovníky pro nová strojní zařízení, takže od operátorů výroby přes teamleadery, supervisory hledáme i seřizovače, údržbáře a pracovníky do našeho logistického teamu. S rozšířením plánuje vznik zhruba 200 pracovních míst.

Jiří Rösner: Krátkodobé plány jsou především dostavět závod, obsadit ho vyškoleným personálem a úspěšně rozběhnout nové projekty. Hledáme všechen personál - od operátorů výroby, přes nepřímý personál do logistiky až po management závodu - dohromady jde přibližně o 300 lidí. Nábor už probíhá - obsazujeme trainee pozice vhodné pro absolventy a velmi důležití jsou pro nás i techničtí specialisté a kandidáti z oblasti kvality.

Michal Hornák: Dlouhodobě by jsme se rádi etablovali v České republice jako trvalý a významný zaměstnavatel.

Hornak_logo Michal Hornák, ředitel závodu v Žatci | zdroj: tisková zpráva

Čím chcete nové kolegy oslovit?

Jiří Rösner: Jsme nadšení budoucími příležitostmi, které JV pro nás a naše zákazníky po celém světě představuje. Jako největší dodavatel automobilových interiérových komponentu na světě nabízíme unikátní příležitost pracovat v globální společnosti v unikátním pracovním prostředí a neporovnatelným globálním zastoupením, technickou expertízou a  top inovacemi a produkty dostupnými na trhu.

Pokud nás chcete podpořit a udělat z našich zákazníků - nejvýznamnějších automobilek (výrobců automobilů) - ty úspěšné, potom „Vítejte na palubě“ .

Zaměstnancům nabízíme individuální rozvoj skrze školení na světové úrovni a máme i atraktivní zaměstnanecké benefity. Avšak, zvlášť bych chtěl zdůraznit týmovou spolupráci, která je jedním s nejdůležitějších prvků naší firemní DNA.

Jak se zájemci dozví více detailů o Vašich aktuálních otevřených pozicích?

Michal Hornák: Všichni, kteří chtějí nastartovat svou kariéru v závode v Žatci nebo v Plané nad Lužnicí, by měli navštívit webovou stránku www.VitejteNaPalube.cz.

Zdroje:
Inzerce