Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Vedení KSČM tajně: Musíme mezi lidi. Jinak nám utečou k "fašistům"

Vedení KSČM tajně: Musíme mezi lidi. Jinak nám utečou k "fašistům"
zdroj: Mediafax

PROJEV KE STAŽENÍ Zanedlouho bude současná vládnoucí zkorumpovaná pravice organizovat oslavy 22. výročí listopadových událostí roku 1989, zahájil svůj projev na jednání komunistické centrály předseda KSČM Vojtěch Filip. Ústřední výbor komunistů se sešel na svém 16. zasedání, na němž se nastínily i první rámcové kroky k přípravě sjezdu KSČM v roce 2012.

„Ne nadarmo se v médiích čas od času publikují projevy Václava Havla z listopadu 1989, ze kterých se můžeme přesvědčit, jak obrovskou lží celý tento proces začínal," konstatoval Filip. Předseda komunistů ve svém projevu zdůraznil, že kromě dohod mezi vedením velmocí byly tyto události spojeny i s masovými projevy občanů, kteří chtěli změny, ale takové, které povedou k větší kvalitě jejich života. „Byla zde šance, aby všechny změny vedly ke zlepšení života občanů ČR. Pokud by byla rozumně a účelně využita, mohla tenkrát československá společnost směřovat k prosperitě...realita je jasná, nestalo se tak," řekl Filip na zasedání. Připomněl, že v roce 1989 měla republika sice řadu problémů, ale také značná aktiva - minimální dluhy, prosperující zemědělství, rozvinutý průmysl. Nebyla nezaměstnanost a naprostá většina lidí nemusela řešit zásadní existenční problémy. „Žel, pro většinu národa bylo počáteční nadšení lidí z velké části promarněno naivními snílky, z větší části bylo zneužito a využito bezskrupulozními prospěcháři, a také z nemalé části znehodnoceno opravdovými hlupáky, se kterými se setkáváme trvale," konstatoval Filip.

Proč vláda utahuje opasky nejchudším, zatímco vyvolení žijí v blahobytu?

Nyní podle Filipa zadluženost státu i domácností stále roste a úroveň střídajících se vlád je stále horší. Upozornil, že Nečasova koaliční vláda svým neumětelstvím, skandály a spory představuje cokoli, jen ne slibovanou prosperitu. Čím méně majetku republika má, tím obtíženěji bude podle něj možné narůstající problémy řešit. Jedinou cestou k řešení této situace je ekonomická prosperita.

Celý článek na ParlamentniListy.cz