Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Ve Walesu řádí krvelačná bestie

Ve Walesu řádí krvelačná bestie
zdroj: tisková zpráva

VIDEO. Mezi obyvateli odlehlé oblasti Kambrického pohoří na západě Walesu se šíří strach. Jejich stáda ovcí a dobytka totiž ohrožuje tajemná šelma přezdívaná „bestie bontská“. Zabíjí rychle a surově. Zatím poslední hrůzný nález asi 20 roztrhaných ovcí učinil v uplynulých dnech Velšan Mark Davey, když se s partnerkou procházel po okolí vesnice Devil's Bridge, píše Daily Telegraph.

„Asi po hodině chůze v odlehlé oblasti poměrně vysoko v horách jsme našli pár roztrhaných ovcí. Celé místo páchlo po mrtvých zvířatech a bylo to vcelku nechutné. Všude se povalovaly části zvířecích těl, ze kterých byly vyrvány vnitřnosti,“ popsal nález Davey z Borthu.

„Původně jsem myslel, že to mohla udělat liška nebo pes. Když se ale počet mrtvých ovcí zvyšoval, v hlavě mi začal zvonit alarm. Muselo je napadnout něco velkého. Začal nás zmáhat strach,“ pokračoval Davey.

„Měli jsme velmi podivný pocit, protože mezi oběťmi byla i mláďata. Všiml jsem si také malého jehněte, které podle mého zdání bylo pečlivě umístěné v koutě zříceného domku. Bylo nedotčené a zřejmě tam bylo z nějakého důvodu, jako by se k němu někdo nebo něco mělo vrátit později,“ dodal pro deník Daily Telegraph Velšan.

Také veterináři z ministerstva zemědělství, kteří v nedalekém Aberystwythu pozůstatky ovcí prohlédli, potvrdili, že nemohlo jít o útok psa nebo lišky. Usoudili totiž, že zabiják musel být podstatně větší a silnější. Policie oblast nálezu prohledala, zatím však bez úspěchu.

VIDEO JEN PRO SILNÉ POVAHY ZDE!