Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Vdova po Brzobohatém vyznamenání prezidenta veřejně odmítá

Vdova po Brzobohatém vyznamenání prezidenta veřejně odmítá
Radoslav Brzobohatý a Hana Gregorová | zdroj: Mediafax

Manželka populárního, nedávno zesnulého herce Radoslava Brzobohatého, prohlásila v tisku, že si nepřeje, aby ho prezident Václav Klaus vyznamenal státním vyznamenáním in memoriam. A z Hradu přichází odpověď.

"Prezident do nejužšího výběru pro státní vyznamenání zařadil Radka Brzobohatého už na jaře. Rozhodně tedy neplatí, že se chce přiživit na jeho smrti, jak tvrdí vdova po panu Brzobohatém, paní Gregorová. Smutek někdy člověku vsune do úst slova, která by pak nejraději vzal zpět," vzkázal přes ParlamentníListy.cz tajemník Václava Klause Ladislav Jakl.

Bulvární server Super.cz totiž uvedl, že Hana Gregorová, je naprosto znechucená z toho, jak se až nyní české politické špičky snaží přiživit na smrti jejího manžela.

„Na páteční Radkův pohřeb ať nikdo z nich nechodí!“ varovala dokonce případné zájemce z řad politiků předem. Nejostřeji se přitom pustila do prezidenta Václava Klause, právě kvůli jeho plánu udělit Radku Brzobohatému in memoriam státní vyznamenání.

Pohřeb herce, který zemřel pouhý den před svými osmdesátými narozeninami, se uskuteční v pátek 21. září od dvanácti hodin ve strašnickém krematoriu. Vdova na něj prý zve všechny, kteří Brzobohatého obdivovali. Ovšem vyjma politické elity.

Zdroje: