Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 0°C Polojasno

Valentýna vystřídá taneční triptych Extrém

Valentýna vystřídá taneční triptych Extrém
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Již dnes se na doskách Národního divadla uskuteční baletní představení a to zdaleka není všechno. Do konce týdne budou mít diváci možnost shlédnout Spaseních, neúnavného a vášnivého svůdce žen Casanovu nebo Rock´n´Roll - hudbu, která překonává hranice.

15-16 / středa / 19:00

Balet Národního divadla

EXTRÉM

Taneční triptych, který tvoří tři choreografie významných českých tanečních tvůrců Jiřího Kyliána a Petra Zusky. Název Extrém předznamenává vyhraněný pohled na mezní a často kontrastní životní události a především extrémní režijně-choreografické zpracování. Dvě starší choreografie Last Touch Jiřího Kyliána a A Little Extreme Petra Zusky doplňuje třetí - světová premiéra nového opusu šéfa baletu Národního divadla Petra Zusky s názvem A Little Touch Of The Last Extreme.

18 / pátek / 19:00

Činohra Národního divadla

SPASENI

Edward Bond

Hra o troskách naděje ve světě, který spásu vyškrtl ze seznamu svých hodnot. Hořká analýza duchovně vyprázdněné společnosti neschopné realizovat city, vztahy, komunikaci.

19 / sobota / 20:00

Laterna magika

CASANOVA

Životní cesta Giacoma Casanovy, který se stal symbolem neúnavného a vášnivého svůdce žen. S pestrou paletou hudby, filmu a tance nahlédnete do osudů slavného muže, který svým bouřlivým životem stvořil legendu.

20 / neděle / 19:00

Činohra Národního divadla

ROCK’N’ROLL

Tom Stoppard

Světový dramatik napsal hru o Československu! Rock´n´Roll - hudba, která překonává hranice - je svorníkem dění mezi komunistickým Československem a svobodnou Británií mezi roky 1968 - 1990.

Více informací naleznete na zde.