Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

V bytě poslankyně Kočí je policie. Našla prý štěnici

V bytě poslankyně Kočí je policie. Našla prý štěnici
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

V bytě Kristýny Kočí je policie. Podle informací ParlamentníchListů.cz zde bylo nalezena ´štěnice´. Nejde však o hmyz, ale o odposlouchávací zařízení. Kočí to redakci odmítla potvrdit, nicméně přítomnost policie v bytě potvrdila.

Přepis telefonního rozhovoru zní takto: „Prosím? Já se strašně omlouvám, já mám teď nějakou důležitou věc, já mám u sebe v bytě policii," reagovala Kočí. Když jsme potvrdili, že o tom víme a zajímá nás proč, byla Kočí velmi překvapena. „Jak to víte? Ne, Nezlobte se já teď musím vypovídat pro policii, teprve pak to budou vědět média," ukončila Kočí hovor.

"Já mohu potvrdit, že oznámení jsme přijali, to je vše co k tomu mohu říct," potvrdil ParlamentnímListům.cz mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Reagoval tak na dotaz, zda je informace o nalezení štěnice v bytě expředsedkyně poslaneckého klubu Věcí veřejných pravdivá. Podle informací redakce právě v tuto chvíli dorazila na místo kriminální policie.

Kočí by si měla lépe uklízet

„Měla by si pořádně uklízet," zasmála se prvotní informaci o nalezení štěnice manželka Víta Bárty a místopředsedkyně poslanecké sněmovny Kateřina Klasnová (VV) s tím, že vlastně neví, co víc na to říct.

Obává se, že to zase bude připisováno na vrub bývalé firmě manžela, bezpečnostní agentuře ABL. „Kdybych necítila vážnost situace a odpovědnost občanům, tak bych řekla, že ABL ovládají Marťané. Je to cílené očerňování. Chodí nám řada mailů, některé zlé, ale většina dobrých. Naopak mi poslal mail pán a říkal, že některé produkty firmy ABL se mu líbí," dodává.

Vše jí připadá jako hysterie a jde o různé paranoie, které tady opakovaně politici prožívají. Do dalších spekulací a osočování se ale pouštět nechce, protože by to bylo pod její úroveň. Naopak chce, aby její manžel vyšel očištěn a vše dobře dopadlo.

K věci se již vyjádřil vyjádřil i další odbojný poslanec VV Stanislav Huml, který sdělil, že policie v tomto případě musí konat ze zákona, není třeba podávat trestní oznámení. Doplnil také, že odposlouchávací zařízení bylo nalezeno v ložnici šestadvacetileté poslankyně.