Co přinesl herní apríl 2010?
zdroj: tisková zpráva

Co přinesl herní apríl 2010?

2. 4. 2010 1:01 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

GPSku s hlasem Deckarda Caina, dřevěné zuby George Washingtona, Assassin's Creed vs. Metal Gear Solid nebo písečného červa ze Star Wars. A co vlastně Duke Nukem Forever?

Zvětšit zdroj: tisková zpráva 1. duben možná přední zpravodajské servery tentokrát absolvovaly bez výraznějších gagů, ve světě videoher ale bylo rušno. Protože den nepravdivých informací, úletů a vtipů už je za námi, rozhodli jsme se pro vás zrekapitulovat vše podstatné, co během prvního dubna zaznělo z úst herních vývojářů a firem:

  • Možná nejlepší apríl se podařil BioWare, kteří se do své onlinovky Star Wars: The Old Republic prý rozhodli přivést hratelnou postavu Sarlacc Enforcer. Pokud si nevzpomenete, Sarlacc je ten obrovský písečný červ, co jenom sedí na zemi, nehýbe se a všechno požírá. BioWare nicméně dokonce poskytli rozhovor GameSpotu, kde se o téhle fiktivní třídě do detailů rozpovídali. Pár ilustrativních obrázků:
Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
  • "Steam pro Mac zrušen, Newell pořád nenávidí Macintoshe," napsal server Inside Mac Games. Podle jeho zprávy Valve na poslední chvíli zrušilo všechny plánované macovské porty her, protože šéf Gabe Newell "po dlouhém přemýšlení usoudil, že Macintoshe nenávídí tolik, že to nelze pominout".

  • Splash Damage na svých stránkách oznámili arkádovou střílečku Tapir Wars: It Just Got Chilly i s kompletní grafikou a údajně převratnou umělou inteligencí jménem T.R.A.M.S. (Totally Repeatable Automatic Movement System, tedy Naprosto Opakovaný Systém Automatických Pohybů), která měla za hráče vlastně celou hru zvládnout úplně sama. K tomu autoři dokonce stvořili devadesátivteřinové video z hraní:

Tapir Wars - aprílový trailer

  • "Civilizace V obsáhne mód Extreme Diplomacy", hlásá aprílová tiskovka od 2K Games. V tomto módu si to prý vůdci světa měli rozdat v deathmatchové aréně, kde by Julius Caesar ohrožoval protivníky svojí schopností Reverse Assassination, Genghis Khan by střílel ukazatele myši z mongolského luku a George Washington by své nepřítele zastrašil skákající dřevěnou protézou.

  • Fanouškovský blog Grey Wardens přišel s rádoby oficiálním oznámením Dragon Age 2, které se mělo odehrávat pětašedesát let po událostech z prvního dílu, některé zásadní postavy v něm měly zemřít a hráč v něm měl obrátit svůj názor na Darkspawn. K tomu i povedený fanouškovský trailer ze hry:


  • Dragon Age 2 - aprílový trailer
    • Blizzard si zase vymyslel GPSku z Diabla III, která by na řidiče mluvila hlasem oblíbeného Deckarda Caina. Jak přesně by to znělo si můžete poslechnout zde, zde, dále tady, zde a opět tady. A takhle byste přitom vypadali:
    Zvětšit zdroj: tisková zpráva
    • UbiSoft a Konami se rozhodli zopakovat svůj dva roky starý aprílový žertík a tentokrát oznámili hru Assassin's Stealth, určenou pro PSP v duchu Metal Gear Solid: Peace Walkera. V následujícím aprílovém videu producent Patrice Desilets s rouškou na obličeji polyká smích a předvádí hráčům krátký segment z tohoto titulu, v němž byste podle všeho s postavou Big Snakea skákali do kupek sena (přesně jako Altair), pak s ní chodili po mapě a snažili se do ní vlákat své nepřátele:

    zdroj: Archiv


    Assassin's Stealth - aprílový trailer
    Obrázek zdroj: tisková zpráva
    • Timegate Studios představili prequel k sci-fi střílečce Section 8, nazvaný příznačne Section 7: Into Harm's Way. Namísto FPS mělo jít o tradiční RPGčko, odehrávající se třicet let před událostmi z původní hry.

    • "Games for Windows Live funguje perfektně," napsali kolegové z CVG. V článku chválícím "zcela bezchybnou, přínosnou službu s automatickým patchováním a funkčním párováním hráčů" se totiž "zeptali úplně všech na světě, včetně vás". A vy jste to potvrdili. Ojedinělé kritické hlasy, ukázalo se podle redaktorů, prý patří postavám uniklým z románu Charlese Dickense s názvem Fuck This Shit.

    • A konečně to nejlepší na závěr: producent Jason Bergman na svém Twitteru se zcela vážnou tváří napsal, že 3D Realms a Take 2 chtěli právě 1. dubna 2010 vydat Duke Nukem Forever. Pozor, to není vtip! (Ha ha.)
    Tak co, kdo měl podle vás nejlepší fantazii?
    zdroj: uvedené weby

    levis

    Nejnovější články