Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

U Sazky vystavili figuríny oběšenců, Hušák chce dopadnout autora

U Sazky vystavili figuríny oběšenců, Hušák chce dopadnout autora
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Na mostě poblíž pražského sídla společnosti Sazka visely v pondělí figuríny sportovců symbolizující sporty, které kvůli problémům Sazky přijdou o peníze. Nad nimi pak byl nápis Hušák + Kořán - Hrobaři sportu. Šéfa Sazky Aleše Hušáka to rozčílilo.

Sazka happening s figurínami oběšenců odsoudila a podává trestní oznámení. Informuje o tom server iDnes.cz.

"Kdo to tam dal, nevíme, ale je to nechutné. Všimli si toho naši zaměstnanci, když šli do práce," řekl serveru mluvčí Sazky Jan Tuna. Sazka a majoritní akcionář ČSTV, jehož vedení si velmi rozumí s Alešem Hušákem, odsoudily akci ve společném prohlášení a podávají tretsní oznámení na neznámého pachatele.

"Podobné činy jako dnešní vystavení oběšenců na mostu nedaleko sídla společnosti odsuzujeme a považujeme je za nechutné vyhrocování situace," uvádí se mimo jiné v prohlášení.

Kořan a Hušák chtějí policejní ochranu

Sazka chce navíc podle iDnes.cz požádat policii o ochranu šéfa ČSTV Pavla Kořana i samotného Hušáka. Hušák navíc nabízí za dopadení pachatele odměnu 200 tisíc, a to ze svých peněz.

Sazka nechala oběšence sundat. Během dne se k happeningu přihlásil anonym, který se označil za "Dobrého ducha Sazky". Sport podle něj symbolicky spáchal sebevraždu, protože "pochopil, že spojení Kořana, Hušáka a Penty se postará o jeho konec", píše server.

"Dobrý duch Sazky" také tvrdí, že si Hušák nechal na konci roku 2010 vyplatit bonus 20 milionů a v případě odchodu z firmy dostane odstupné 150 milionů. To vedení Sazky podle serveru popírá a vyzývá autora, aby vystoupil z anonymity.  "Aleš Hušák vyzývá tzv. Dobrého Ducha Sazky, pokud chce prokázat pravdivost svých anonymních dopisů, kterými zásobuje média, aby vyšel ze zákulisí a přestal se slabošsky schovávat," sdělil Tuna.