Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 2°C Slabý déšť

Ty musíš bejt úplnej de..., křičel prý John na Dobeše

Ty musíš bejt úplnej de..., křičel prý John na Dobeše
zdroj: Mediafax

Nemělo se to dostat na veřejnost, ale dostalo. Na zasedání poslaneckého klubu Věcí veřejných na ministra školství Josefa Dobeše, zvaného důvěrně Pepe, spolustraníci křičeli. Radek John mu podle MF Dnes dokonce řekl, že musí snad být "úplnej de..."

Podle Jaroslava Škarky je však interpretace jednání jen značně zdramatizovaná.

Ministr školství Josef Dobeš (VV) asi neprožívá právě šťastné životní období. Kritika a průšvihy se na něj valí ze všech stran, a tak není divu, že si ho pozvali v úterý na kobereček i jeho spolustraníci na jednání poslaneckého klubu. A rozhodně s ním nejednali podle informací, jež získala MF Dnes, v rukavičkách. Teď se však všichni svorně zlobí, že to prasklo. Možná i proto, že se v pátek vrací ze zahraničí Dobešův velký spojenec Vít Bárta.

"Ty musíš být úplnej de..., když nevíš, že focení nestojí 70 tisíc korun! Poslal bych ti naši fotografku a ta by ti to udělala za dva tisíce," hřímal prý podle svědků jež si přáli být v anonymitě na Dobeše ministr vnitra  a předseda strany John. Nedovedl pochopit, proč fotografování rodiny Josefa Dobeše a některých zamětstnanců musel dělat právě Ondřej Pýcha - tedy umělecký fotograf, který díky svému jménu nedělá práci "za hubičku".

Celý článek na ParlamentniListy.cz