Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 6°C Oblačno

Tůma v pasti: Odmítáním postů nahrává tvrzením ODS

Tůma v pasti: Odmítáním postů nahrává tvrzením ODS
zdroj: Mediafax

Kandidát vítězné TOP 09 na pražského primátora Zdeněk Tůma hraje do not pochybovačům, kteří o něm mluvili jako o předvolební figurce, která nepočítá s opoziční prací. Píše to server iHNed.cz.

Kandidáta TOP 09 na pražského primátora Zdeňka Tůmu lákají občanští i sociální demokraté do vedení pražského magistrátu. Ten však odmítl místo v radě i post šéfa kontrolního výboru.

„Kandidoval jsem na primátora, nikoli na pozici šéfa kontrolního výboru. Rozhodně na to ale nehodlám kašlat, čekají mě schůze zastupitelstva i práce ve výborech. Ale samozřejmě musím řešit i svou obživu a budoucnost," opakovaně vysvětluje Tůma, že zastupitelem chce zůstat.

Ale především odmítnutím místa předsedy kontrolního výboru nahrává argumentům koalice. „Když pan Tůma přijal pozici lídra, tak byly z naší strany pochybnosti, jestli je připraven přijmout i jinou opoziční roli. Teď se ukázalo, že byl pouze předvolební figurkou a nepočítá s opoziční prací, jako to dělají ostatní vyspělé strany. Chtěli jsme to ukázat veřejnosti," uvádí pro iHNed.cz šéf pražské ODS Boris Šťastný.

Celý článek na ParlamentniListy.cz