Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Troška ostře: Ať jde církev svatá k čertu!

Troška ostře: Ať jde církev svatá k čertu!
zdroj: Mediafax

Pořádně ze židle zvedly známého kliďase a vždy dobře naloženého režiséra Zdeňka Trošku některé řeči a výroky zástupce katolické církve a takzvané katechetky. Troška se naštval a poslal celou církev svatou do horoucích pekel.

Zdeněk Troška, pocházející sám z vesnice a jako malý ministrující v kostele, už skoro tři týdny natáčí v jižních Čechách komedii Babovřesky, aneb z dopisu venkovské drbny. Některé pasáže vznikají i v kostele v Dříteni na Českobudějovicku. A právě to se stalo jablkem sváru, proč slavný režisér poslal církev ke všem čertům.

Troška je debil

Štáb si najal malý kostel v centru obce, který ale patří právě obci, nikoli církvi. Farář ze vzdálené farnosti Bílá Hůrka sem jen jezdí sloužit mše. Jedna „zapálená křesťanka“ okamžitě běžela farářovi vyzvonit, že se v kostele natáčí scéna „o snu americké svatby“ , že se tam tleskalo a další záběry. Jinak však neškodné a rozhodně nepohoršující.

Farář nelenil a začal čpět síru a plivat ohně na filmaře. Stěžoval si  hned dokonce místostarostovi obce Jiřímu Horkému. A o Troškovi dokonce prohlásil, že je doslova „debil“.

„Byl jsem z toho sám v šoku. Nechápu reakci pana faráře. Pan Troška a jeho štáb nic špatného v kostele nedělají, naopak se chovají velmi slušně. A mají s obcí, které kostel patří, řádně uzavřenou smlouvu,“ potvrdil Horký.