Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 8°C Skoro zataženo

Topolánek promluvil na demonstraci proti komunismu

Topolánek promluvil na demonstraci proti komunismu
zdroj: tisková zpráva

Mladí konzervativci společně s Junákem – sdružením skautů a skautek uspořádali na Staroměstském náměstí demonstraci s cílem upozornit na vzrůstající vliv komunismu. Promluvil zde i Mirek Topolánek.

"Je nás tady málo," posteskl si na pódiu u Husova pomníku Topolánek, podle jehož názoru je právě proto třeba zejména mladou generaci informovat o nebezpečí komunismu. Na Staroměstském náměstí se sešlo necelých padesát demonstrantů.

"Hlavně musíme mladé lidi poučit o tom, co byl komunismus, jaké měl kořeny, jaké měl nástroje, které využíval, a jakým způsobem se jim vůbec podařilo, že tolik milionů lidí podlehlo," prohlásil.

"Všecko ostatní ta demokracie bolestně, možná draze a těžkopádně, vyřeší sama, ale tu informaci, kterou musíme přenést, tak to za nás nikdo neudělá, a proto jsem tady," dodal Topolánek, který si na demonstraci vyšel se svým dvouletým synkem Nicolasem.

Na pódiu zapálili skauti svíčky na památku obětí komunistického režimu. Na nedělní demonstraci chtějí organizátoři navázat 15. března v pražské ulici politických vězňů. Veřejnost chtějí o akci informovat také prostřednictvím sociální sítě facebook.

Skauti a skautky na pódiu zapálili několik desítek svíček na památku lidí, které komunistický režim připravil o život. Na dnešní demonstraci má navázat další protestní shromáždění, které se uskuteční 15. března v pražské ulici Politických vězňů. Organizátoři chtějí oslovit veřejnost také prostřednictvím sociální sítě Facebook.

www.parlamentnilisty.cz