Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Topolánek kritizuje regiony: Čtou jen Blesk a neznají náš program

Topolánek kritizuje regiony: Čtou jen Blesk a neznají náš program
zdroj: tisková zpráva

Šéf ODS před jednáním Výkonné rady tvrdě kritizuje straníky z regionů. Prý jen čtou Blesk a další bulvární tiskoviny a neznají vlastní program strany.

Předseda ODS Mirek Topolánek si po víkendových výrocích na adresu o charakteru premiéra Jana Fischera a sexuální orientace ministra dopravy Gustáva Slamečky opět nedával pozor na ústa, ačkoliv to výslovně po úterním jednání grémia slíbil.

Dále čtěte:
Nečas: Kdyby se hlasovalo, Topolánek by již předsedou nebyl

Tentokrát to od zemitého předsedy odnesli lidé ODS z regionů. "Nervozita v ODS vyplývá z toho, že ti lidé nečtou dokonce ani náš vlastní server, neznají náš program. Čtou Blesk a jiné bulvární tiskoviny," obořil se v Hospodářských novinách na straníky z regionů. Ti budou ve čtvrtek odpoledne rozhodovat na Výkonné radě, zda má Topolánek zůstat lídrem kandidátky na jižní Moravě.

"Já jim doporučuji, aby zvedli hlavu, přestali brečet a začali se podílet na kampani," vzkázal do regionů občanským demokratům jejich šéf. Práve regiony v minulosti kritizovaly Topolánka i šéfa volební kampaně Ivana Langera, že s regiony nekomunikují  a nedostávají informace o organizaci volební kampaně.

Podle Topolánka by se měli modří straníci v regionech probudit. "Slíbím jim jedinou věc. Pokusím se už nic neříkat, pokusím se konat," dodal neurčitě předseda ODS.

Voličům na jižní Moravě nebudu nic vysvětlovat

Za svými výroky o církvi pro gay magazín Lui si stojí. A voličům na jižní Moravě, kde kandiduje, už nehodlá ke svému negativnímu postoji k církevním institucím již nic říkat.

"Nebudu vysvětlovat nic. Já jsem se snažil vysvětlit, možná neobratně, že mé křesťanství je velmi hluboké, přestože nejsem křtěn," dodal Topolánek pro deník.

Dále čtěte:
Topolánek je jako Hus, zastala se předsedy Filipiová

Topolánek v neformálním rozhovoru s redaktory gay magazínu Lui řekl o církvi: "Já myslím, že církev je nástroj moci, křesťanství je filozofický názor."

A následně dodal: "V prvotním křesťanství přece žádná církev nebyla. Prvotní křesťanství bylo bez církve. Církev se chopila díky různým prostě liturgickým, díky oblbování mas, díky brainwashingu totálnímu se zmocnili lidí a jejich mozků. A to křesťanství využili pro své... jako mocenský nástroj, ale samotné křesťanství škodlivé přece není."

www.parlamentnilisty.cz