Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Tluchoře překvapil Nečasův útok před volbou. Nečekal ho

Tluchoře překvapil Nečasův útok před volbou. Nečekal ho
zdroj: Mediafax

Vystoupení předsedy ODS Petra Nečase před volbou šéfa poslaneckého klubu překvapilo Petra Tluchoře, který ale přesto premiéru výzvu, aby funkci neobhajoval, nevyslyšel a ucházel se o ni ve všech třech kolech. V rozhovoru pro iHNed.cz uvádí, že v rozhovoru mezi čtyřma očima takový požadavek nezazněl.

V úvodu jednání poslaneckého klubu ODS, které mělo na program volbu svého předsedy, vystoupil stranický šéf Petr Nečas. Ostře zkritizoval Petra Tluchoře a vyzval ho, aby už na funkci nekandidoval. „Nečekal jsem to," přiznal v rozhovoru pro iHNed.cz Tluchoř, o jehož politickém pádu se mluvilo od zveřejněných nahrávek poslankyně VV Kristýny Kočí.

Bývalá šéfka klubu poslanců Věcí veřejných na nich přiznala, že se Tluchoř podílel na vnitrostranickém puči proti VV, a její následné obhajobě, že záměrně mystifikovala, uvěřil málokdo. Tluchoř prozradil, že v rozhovoru mezi čtyřma očima si s premiérem řekli něco jiného, než pak zaznělo na jednání klubu.

Proti předsedovi kout pikle nikdo nesmí

Tam Nečas prohlásil, že jeho důvěra k dosavadnímu předsedovi poslaneckého klubu ODS je na bodu mrazu a že proti předsedovi strany nikdo nesmí kout pikle. Rozhovor mezi čtyřma očima nechtěl Tluchoř interpretovat. „Nezaznělo, že nemám kandidovat na předsedu klubu," řekl jen k jeho obsahu.

Celý článek na ParlamentniListy.cz