Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 10°C Polojasno

Tluchoř si hlídá vliv v ODS. Víme, co chystá

Tluchoř si hlídá vliv v ODS. Víme, co chystá
zdroj: Mediafax

Ve středočeské ODS se pomalu rozbíhá boj o podobu kandidátky do krajského zastupitelstva. Podle několika zdrojů ParlamentníchListů.cz ze středočeské ODS by chtěl předseda poslaneckého klubu ODS Petr Tluchoř prosadit na jedničku kandidátky a jako kandidáta na hejtmana svého spojence, poslance z Nymburka Miroslava Jeníka.

Bývalý hejtman a nynější poslanec Petr Bendl by chtěl v krajských volbách opět kandidovat na hejtmana, avšak Tluchoř by zde podle informací ParlamentníchListů.cz chtěl raději vidět poslance Jeníka.

Zájmy ve zdravotnictví

„Nejprve Petr Tluchoř uvažoval, že by kandidoval sám, ale nyní to vypadá, že by měl jako svého člověka prosazovat Miroslava Jeníka. Kraj nehospodaří s malými částkami, kontroluje krajské nemocnice. To je pro ně určitě zajímavé," řekl ParlamentnímListům.cz vysoce postavený člen středočeské ODS.

Kraj totiž hraje důležitou roli ve zdravotnictví a Tluchořova skupina s lidmi jako europoslanec Milan Cabrnoch či poslanec Marek Šnajdr má v této sféře své zájmy.

Tluchořovou manželkou je Kateřina Rubášová, dcera exministra zdravotnictví Luďka Rubáše. Například Rubáš je členem Odborné komise pro zdravotnictví ODS, jíž předsedá jako garant jeho zeť Tluchoř. Šnajdr i Tluchoř jsou členy správní rady VZP. Cabrnoch zakládal projekt elektronických zdravotních knížek IZIP.

Celý článek na ParlamentniListy.cz