Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Polojasno

TISCALI MEDIA, a.s. koupila službu Úschovna.cz a chystá další expanzi

TISCALI MEDIA, a.s. koupila službu Úschovna.cz a chystá další expanzi
Výkonný ředitel TISCALI MEDIA, a.s. Michal Kubík | zdroj: tisková zpráva

Společnost TISCALI MEDIA, a.s. dokončila akvizici 100% podílu ve firmě CAPSA-PREMIER.CZ, s.r.o., která vlastní a provozuje největší službu pro zasílání objemných dat - Úschovna.cz. Službu každý měsíc využívají firmy, IT odborníci i běžní uživatelé a její web zaznamenává návštěvnost ve výši 497 098 reálných uživatelů a zobrazuje 6 milionů stránek.

Akvizice v řádu desítek milionů korun je vyvrcholením dlouhodobé spolupráce mezi oběma firmami. Úschovna.cz byla ze strany TISCALI MEDIA, a.s. obchodně zastupována už od roku 2009.

„Projekt tedy velmi dobře známe a byli jsme u všech změn, které za tu dobu proběhly. I proto jsme se pustili do zatím největšího nákupu v historii naší firmy,“ říká výkonný ředitel TISCALI MEDIA, a.s. Michal Kubík.

„Navzdory překotnému vývoji v oblasti cloudových služeb uživatelé Úschovnu neopouštějí – naopak, v posledních letech roste návštěvnost služby v průměru o 20 procent ročně. Na českém trhu tak v podstatě nemá konkurenci,“ dodává Kubík. Po akvizici bude Úschovna.cz vylepšována především s ohledem na lepší použitelnost v mobilních zařízeních.

Vedle přímých služeb pro uživatele nabízí Úschovna.cz klientům a mediálním agenturám největší reklamní plochu na českém internetu. Fullbranding, který je vidět na všech stránkách serveru, se během posledních dvou let stal velmi populárním formátem.

Fullscreen VW zdroj: tisková zpráva

„Plochu běžně využívají největší a nejznámější značky českého trhu a po celý rok je takřka vyprodaná,“ říká obchodní ředitel TISCALI MEDIA, a.s. Karel Brýna. Inzerci je nabízena také v emailech, které informují uživatele, že si má zásilku vyzvednout. „Výhodou pro inzerenta je v tomto případě velmi vysoký open rate, který je v průměru 98 %,“ doplňuje Brýna.

Úschovna.cz doplňuje stávající portfolio služeb TISCALI MEDIA, a.s., kam patří například Srovnám.cz, reality.tiscali.cz, email.tiscali.cz a další. Akvizice vlastního portfolia ze strany TISCALI MEDIA, a.s. tímto krokem nekončí. „Již nyní máme rozjednané další akvizice. Růst chceme hlavně v obsahových webech,“ říká Michal Kubík.