Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Tajemná smrt: Bohaté kanadské sestry (†20, †25) ležely ve zvratkách

Tajemná smrt: Bohaté kanadské sestry (†20, †25) ležely ve zvratkách
zdroj: tisková zpráva

Thajská policie našla v pátek v hotelovém pokoji na ostrově Phi Phi, který patří mezi populární turistické destinace, dvě mrtvé sestry. Šlo o Kanaďanky ze zámožné rodiny ve věku 20 a 25 let, které podle některých zdrojů zemřely na otravu jídlem, informuje Daily Mail.

Sestry z kanadského města Pohenegamook, které leží asi 240 kilometrů od Québecu, se v thajském hotelu ubytovaly v úterý. Podle policie opustily pokoj pouze jednou, a to v den příjezdu, celou středu pak nevycházely ven. Ani ve čtvrtek prý dívky nereagovaly na klepání úklidové služby. V pátek se proto zaměstnanci hotelu rozhodli vniknout dovnitř.

Sestry ležely ve zvratkách a měly zakrvácené zuby a dásně. Podle thajských úřadů byly Kanaďanky v době nálezu mrtvé zhruba 12 až 20 hodin.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

V současné chvíli se čeká na výsledky pitvy, která by měla určit příčinu jejich smrti. Thajská média ale uvádí, že nejpravděpodobnější příčinou je silná otrava z jídla. V jejich pokoji nenašla policie žádné stopy násilí.

The Daily Mail upozorňuje na obdobný případ, který se na ostrově Phi Phi odehrál v květnu 2009. I tehdy v jednom z hotelů našli dvě turistky, jednu ze Spojených států amerických a druhou z Norska. Nalezeny byly dehydratované a v kaluži zvratků. Příčina jejich smrti nebyla nikdy zjištěna.